vineri, 21 iunie 2019

Publicat la 6/21/2019 07:43:00 a.m. de Anonim

Înregistrare obligatorie

Absolvenții instituţiilor de învăţământ au la dispoziție 60 de zile pentru a se înregistra în evidența Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Sibiu.

Înregistrarea este obligatorie pentru a beneficia de servicii personalizate în vederea integrării pe piaţa forţei de muncă. Concret, este vorba de servicii de informare şi consiliere profesională, medierea muncii, servicii gratuite de formare profesională, precum și de facilități financiare.
Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana, în vârstă de minim 16 ani, care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în condiţiile legii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii. „Absolvenţii de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, sunt așteptați să se înregistreze în evidențele agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă. Potrivit prevederilor Ordinului nr. 3220/19 februarie 2018 al Ministrului Educaţiei Naționale cursurile claselor terminale din învăţământul liceal se încheie în data de 31 mai 2019. Elevii care nu au situaţia școlară încheiată la toate materiile se pot înregistra în evidențele agenției în termen de 60 de zile de la data promovării examenului de corigență, data înscrisă în adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ”, a explicat Dana Radu, responsabil relații mass-media în cadrul AJOFM Sibiu. (A.P.)
    Trimite prin e-mail