vineri, 7 iunie 2019

Publicat la 6/07/2019 08:47:00 a.m. de Anonim

Creațiile copiilor, prezentate la Muzeul Municipal


Muzeul Municipal Mediaș a găzduit miercuri o expoziție inedită.

Alex PÎNTEA

Asociaţia „De-a arhitectura“, în parteneriat cu Primăria municipiului Mediaș, a organizat expoziţia de final de an a claselor „De-a arhitectura din Mediaş“. Evenimentul care s-a desfășurat la Muzeul Municipal i-a avut ca protagoniști pe elevii clasei a I-a de la Școala Gimnazială nr. 7, îndrumați de învățătoarea Iulia Șerban, și elevii clasei a III-a Step by Step de la Școala Gimnazială nr. 4, îndrumați de învățătoarele Pex Simona Felicia și Marcu Liliana Maria, toți aceștia urmând unul dintre programele asociaţiei în anul şcolar 2018-2019.

Orașe imaginare

Expoziția a putut fi vizitată gratuit de către toți cei interesați, miercuri între orele 10.00 şi 12.00, atunci când s-a desfășurat și un micro-atelier cu teme surpriză din cadrul programului „De-a arhitectura“. De asemenea, elevii participanți au fost premiați. Expoziţia de la Muzeul Municipal Mediaș a sărbătorit rezultatele procesului educaţional desfăşurat de elevi pe perioada anului şcolar, alături de tandemul cadru didactic-arhitect îndrumător şi a prezentat creaţiile copiilor, de la cei mai mici la cei mai mari, materializate prin machetele oraşelor imaginate de ei.

Program opțional

Programa şcolară pentru disciplina opțională „De-a arhitectura. Educaţie pentru arhitectură şi mediu construit” propune o abordare interdisciplinară, care îmbină elemente de educaţie tehnologică, matematică, abilităţi practice, limba română, alfabetizare digitală şi istorie comunitară, subsumându-le în acelaşi timp unor elemente de educaţie civică. Dincolo de tematica propusă, noutatea disciplinei vine din activităţile practice derulate. Metodele de lucru folosite sunt jocuri creative pentru dezvoltarea simțului de observație și a inteligenței artistice și tehnice, jurnal de învățare, jurnalul preferințelor, discuții de grup, discuții ghidate, lucrul în echipă, prezentări interactive. Mijloacele de exprimare folosite sunt desenul, fotografia, colajul, lucrul în 3 dimensiuni, exprimarea orală și în scris. Programul presupune dezvoltarea abilităților de investigare, analiză și critică, de sinteză, reprezentare, exprimare și de a face conexiuni, a imagina, a inventa și de a comunica idei. Programele se desfăşoară la nivel naţional ca opţional sau extracurricular şi sunt gratuite.
    Trimite prin e-mail