miercuri, 8 mai 2019

Publicat la 5/08/2019 10:06:00 a.m. de Anonim

Viața transpusă în muzică


Trupa pop-alternativă Ela Sol din Mediaș și-a lansat duminica trecută primul său single, intitulat „Deeper”.

Melodia a fost mixată și masterizată de către Steve Brookfield, un producător și sunetist londonez de excepție. La realizarea single-ului, cei doi au colaborat cu Alex Corlan, unul dintre cei mai bine cotați basiști din România, iar videoclipul a fost regizat de către Lucian David. Filmările au avut loc în cetățile fortificate medievale din Axente Sever și Sighișoara.

Alex PÎNTEA

Versurile piesei „Deeper” oglindesc o perioadă din viața Elei când era prinsă într-o relație toxică. Ea obișnuia să-și scrie gândurile într-un jurnal, pentru a-și exhiba tristețea trădării și a certurilor permanente, ce-au făcut-o să-și piardă încrederea. „Este destul de greu să te oprești și să realizezi că ești dependent de o relație toxică, cât timp te afli încă în interiorul ei. Cel mai dificil lucru este să recunoști asta față de tine. Cred că foarte multe persoane se pot identifica cu această luptă, dar și cu întrebarea: oare este posibil să trăiesc fără această persoană?”, a mărturisit artista.


Puterea muzicii

Solo a compus melodia și împreună și-au transpus durerile în artă, purificându-se amândoi prin puterea muzicii. Așa s-a născut piesa „Deeper“. Ela și Solo speră ca, ascultând această piesă, în special tinerii să se transpună în povestea lor, regăsindu-se și acționând în consecință în propria lor viață „Deși la început mi s-a părut ciudat să scriem o piesă despre una dintre relațiile Elei, am realizat că într-o relație sănătoasă există un stadiu unde legătura se aprofundează și poți împărtăși deschis, cu celălalt, întreg trecutul tău, asumându-ni-le, cu bune și rele și luând-o împreună de la capăt, cu încredere. Am înțeles împreună că nu trebuie să ne fie rușine că, la un moment dat, am fost vulnerabili, pentru că asta înseamnă că suntem oameni. Dacă faptul că suntem deschiși și sinceri transpare din muzica noastră, ajutând fie și o singură persoană, atunci înseamnă că am făcut ce trebuie”, este de părere Solo.


Proiect comun

Ela Sol înseamnă Daniela Tulai-Depner și Solomon Brezoi. Amândoi sunt artiști, astfel că a fost doar o chestiune de timp până când au decis să dea startul unui proiect comun. Ela este născută la Hamburg și a absolvit Facultatea de Muzică și Teatru din Timișoara. A cântat în mai multe trupe de jazz, a colaborat cu diferite combo-uri și a avut concerte în cluburi din Timișoara și un spectacol în colaborare cu Filarmonica Banatului. Solo este născut în California, a studiat percuția timp de peste 12 ani și a cântat în mai multe proiecte muzicale, iar printre altele a colaborat și cu Filarmonica Banatul Timișoara. Prin muzică, cei doi și-au găsit o modalitate de a face față tuturor provocărilor vieții moderne. Momentan, trupa lucrează la lansarea primului lor EP, în colaborare cu alți artiști foarte talentați.
    Trimite prin e-mail