joi, 23 mai 2019

Publicat la 5/23/2019 11:25:00 a.m. de Anonim

Sub nori negri


În această seară, Gaz Metan Mediaș întâlnește pe teren propriu FC Voluntari. Elevii lui Iordănescu abordează partida cu un moral mai puțin bun, după înfrângerea nemeritată de la Botoșani.


Alex PÎNTEA

Gaz Metan va evolua în această seară în fața propriilor suporteri. De la ora 20.30, gruparea de pe Târnava Mare va da piept cu FC Voluntari, o echipă care nu a scăpat de grijile retrogradării. 

Ocazii degeaba

Eșecul de la Botoșani a adus nori negri în tabăra gaziștilor. Centralul Horia Mladinovici a fost personajul principal al partied cu FC Botoșani. În prima repriză, acesta a indicat punctul cu var după o ciocnire în careul de 16 metri între Ionuț Larie și Jonathan Rodriguez. În repriza a doua, arbitrul de centru l-a eliminat pe Marius Constantin pentru un schimb de replici între acesta și unul dintre asistenți. Chiar și în inferioritate numerică, gaziștii au avut mai multe ocazii de a pleca cu un punct de la Botoșani, însă în cele din urmă s-au întors învinși la Mediaș. 

Penalty ușor

FC Botoșani a avut prima ocazie în minutul 11 al partidei disputate pe teren propriu, atunci când Jonathan Rodriguez a trimis mingea peste poartă de la aproximativ 30 de metri. Replica gaziștilor a venit în minutul 31, atunci când Mario Rondon a scăpat singur spre poarta adversă, a pătruns în careul de 16 metri și a șutat, dar Martin Fraisl a reușit să prindă mingea. Peste alte șase minute, Ongenda a șutat pe lângă poarta lui Răzvan Pleșca, iar în minutul 41, șutul lui Sebastian Mailat a trecut peste poartă. În minutul 43, Diego Fabrini a intrat în Ionuț Larie în careul de 16 metri și a căzut, iar Mladinovici a indicat punctul cu var. A executat și a marcat Jonathan Rodriguez. Același jucător a lovit apoi transversala în prelungirile primei reprize cu un șut violent de la circa 25 metri.

Dominare în zece oameni

Gaz Metan a avut șansa egalării în minutul 61, atunci când șutul lui Mailat din marginea careului de 16 metri a trecut puțin pe lângă poarta lui Fraisl. În minutul 67, gaziștii au rămas în zece oameni: căpitanul lor a văzut cartonașul roșu după un schimb de replici cu arbitrul asistent. Cu un om mai puțin, alb-negrii au forțat egalarea, iar în minutul 87 au avut o mare ocazie de gol. După o lovitură liberă de pe partea stângă, Larie a trimis o minge pe spate în fața porții, însă niciunul dintre colegii săi nu a putut să o trimită în plasă. În primul minut de prelungiri, David Caiado a avut și el șansa egalării, însă a șutat peste poartă din careul de 16 metri.

Atac la arbitraj

La finalul partidei pierdute la limită cu FC Botoșani, tehnicianul alb-negrilor a acuzat maniera de arbitraj. Edi Iordănescu a contestat atât lovitura de pedeapsă din care s-a făcut diferența pe tabela de marcaj, cât și eliminarea foarte ușoară a lui Marius Constantin. „Vine minutul 42-43 şi intrăm la cabine cu dezavantaj după un penalty. M-am uitat de 10 ori la reluări, la cabine, nu ştiu cum să cataloghez această decizie. Jucătorul meu a fost static, trebuia să se evapore ca să îl evite. Rupi echilibrul din punct de vedere al scorului, apoi dai şi cartonaş roşu. Pentru ce? Pentru că te-ar fi apostrofat fundaşul central. E cuvântul lui Constantin contra cuvântului tuşierului. Nu poţi fi atât de rigid! Atenţionează-l, dă-i galben, şi dacă persistă îi dai roşu”, a comentat Iordănescu.
    Trimite prin e-mail