joi, 23 mai 2019

Publicat la 5/23/2019 11:38:00 a.m. de Anonim

Șantier la Policlinică


Spitalul Mediaș va primi un milion de lei de la bugetul local. Jumătate din această sumă va fi folosită pentru lucrările necesare în exteriorul Policlinicii. Zilele trecute, au fost finalizate lucrările la Secția de Obstetrică - Ginecologie a spitalului.


Alex PÎNTEA

Consiliul Local Mediaș a aprobat, săptămâna trecută, în cadrul unei ședințe extraordinare, suplimentarea bugetului cu banii de la Consiliul Județean Sibiu. Cea mai mare parte din aceștia vor merge către investiții, iar un milion de lei va fi direcționat către spital. „Am convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local, iar cel mai important punct a fost cel cu privire la suplimentarea bugetului municipiului Mediaș cu fondurile provenite de la Consiliul Județean. Majoritatea banilor pe care i-am primit i-am îndreptat spre investiții și nu în ultimul rând spre Spitalul Municipal Mediaș, care a primit un milion de lei, o parte dintre ei pentru funcționare, iar restul pentru reabilitarea Policlinicii municipale”, a explicat primarul Gheorghe Roman.

Lucrări obligatorii

Trei sferturi din fațada Policlinicii municipale nu au fost reabilitate niciodată, astfel că lucrările care vor demara în viitorul apropiat sunt foarte necesare. Până în prezent, s-a reabilitat partea interioară, au fost schimbate ușile și ferestrele, iar instalațiile de încălzire și iluminat au fost înlocuite.


„Anul trecut s-au reabilitat holurile și căile de acces care acum arată foarte bine. Din nefericire, a rămas exteriorul clădirii, care 75% din el nu a fost niciodată reabilitat de la darea sa în folosință. Sunt bucăți de tencuială căzute sau care stau să cadă, e nevoie să se schimbe geamurile care au rămas pe structura de lemn veche și unde se înregistrează pierderi de căldură. Vreau să mulțumesc primarului Gheorghe Roman pentru că a înțeles doleanța noastră în ceea ce privește reabilitarea policlinicii”, spune Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului Municipal Mediaș.

Secție-etalon

Zilele trecute au fost finalizate lucrările la Secția de Obstetrică - Ginecologie, care este acum una etalon pentru unitatea medicală medieșeană. Astfel, au fost efectuate modernizări atât pe holurile secției, cât și în rezerve, fiind programate intervenții pentru înlocuirea vechilor uși cu unele termopan.
GHEORGHE ROMAN | primar: „Pentru mine, spitalul va rămâne o prioritate și sigur că, pe parcursul anului, dacă situația ne va permite, vom aloca în continuare fonduri în această direcție.”
Totodată a fost înlocuit sistemul de iluminat, au fost renovate grupurile sanitare și au fost executate zugrăvelile necesare. „Recent au fost finalizate lucrările de reabilitare începute anul trecut. Pentru mine reprezintă un etalon pentru felul în care aș dori să arate toate secțiile din spital. La Ginecologie s-a pus tarkett atât pe holuri, cât și în saloane, s-au înlocuit ușile de lemn cu unele termopan, a fost înlocuit vechiul sistem de iluminat cu unul pe LED-uri, au fost executate zugrăveli și au fost renovate grupurile sanitare din rezervele cu unul și două paturi”, a mai precizat Nicorici.
    Trimite prin e-mail