luni, 1 aprilie 2019

Publicat la 4/01/2019 10:48:00 a.m. de Anonim

Soluție posibilă pentru extinderea școlii „Mihai Eminescu“


Fosta Casă a Armatei a ajuns în administrarea Primăriei Mediaș.


Alex PÎNTEA

Cercul Militar Mediaș a trecut în patrimoniul public al municipiului. Acest lucru s-a întâmplat în urma unei hotărâri a Guvernului României. În perioada următoare, conducerea administrației publice locale va purta o serie de discuții cu medieșenii care locuiesc în cartierul După-Zid, dar și cu factorii responsabili de la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“, pentru a stabili viitoarea destinație a acestuia.

Hotărâre de Guvern

Clădirile în care a funcționat Cercul Militar Mediaș de pe strada Mihai Viteazul sunt într-o stare avansată de degradare. Prin intermediul unei hotărâri de Guvern, acestea au trecut recent din administrarea Ministerului Apărării Naționale în cea a Primăriei Mediaș. „Încă din primul an de mandat, mai exact din anul 2016, am făcut demersuri pe lângă Ministerul Apărării Naționale pentru ca acest imobil să intre în proprietatea municipiului Mediaș. În present, pot să vă spun că acest lucru s-a realizat, motiv pentru care le mulțumesc colegilor mei din din primărie, de la Direcția Patrimoniu, care au muncit pentru ca noi să putem să putem să intrăm în posesia acestui imobil care, din păcate, după cum se poate observa, este într-o stare avansată de degradare. În același timp, le mulțumesc celor care ocupă funcții importante în cadrul Ministerului Apărării pentru că au fost de acord să promoveze o Hotărâre de Guvern, astfel ca noi să putem să ne gândim astăzi la ce destinație urmează să dăm acestui imobil”, spune primarul Gheorghe Roman.

Se caută destinație

În viitorul apropiat, edilii Mediașului vor purta discuții cu medieșenii care locuiesc în cartierul După-Zid, dar și conducerea din cartier, pentru a stabili destinația zonei. Unitatea de învățământ se află în imediata apropiere a Cercului Militar și are nevoie de săli de clasă suplimentare, în condițiile în care acum se învață în două schimburi, o parte dintre elevi având cursuri și după-amiaza. „Pot să vă spun că voi avea discuții în perioada următoare cu conducerea Școlii Gimnaziale «Mihai Eminescu» și în același timp mi-am propus o întâlnire cu oamenii care locuiesc în cartierul După-Zid, pentru că împreună cu dânșii putem să luăm cea mai bună decizie”, a mai explicat Roman.
    Trimite prin e-mail