miercuri, 24 aprilie 2019

Publicat la 4/24/2019 10:29:00 p.m. de Anonim

Remiză cu Dunărea! Gaz Metan a pierdut primele puncte în play-out după cinci victorii consecutive


Partida contând pentru etapa cu numărul șase a Ligii 1 s-a terminat fără gol marcat.


Jocul a curs într-o singură direcție, spre poarta formației lui Dan Alexa. Alb-negrii au avut 67% posesie, 8 șuturi pe poartă față de niciunul al oaspeților, iar raportul șuturilor la poartă a fost de 12-1. În urma acestui rezultat, gruparea de pe Târnava Mare rămâne lider în play-out cu 32 puncte acumulate. Vineri seara, de la ora 21.00, Gaz Metan va juca în deplasare pe terenul Concordiei Chiajna.

Alex PÎNTEA

Gaz Metan a început în atac partida cu Dunărea Călărași, iar în minutul 5 șutul lui Sebastian Mailat către colțul lung, a trecut pe lângă poarta lui Cătălin Straton. În minutul 20, același Mailat a șutat de la 25 metri, Straton a respins în față, iar mingea a ajuns la David Caiado care a șutat însă peste poartă. În minutul 33, Caiado a trimis mingea cu capul din colțul careului mic, însă pe direcția portarului care a reușit să rețină. Cu trei minute înainte de pauză, Straton a scos de lângă bara și șutul din lovitură liberă de la aproximativ 30 metri trimis de Nasser Chamed, iar un fundaș al Dunării l-a blocat pe Mailat, care a încercat să trimită mingea spre poartă.

Dominare totoală

Repriza a doua s-a jucat în marea ei majoritate în jumătatea Dunării. În minutul 52, lovitura de cap a lui Mario Rondon de la circa zece metri nu i-a pus probleme lui Straton. În minutul 71, oaspeții au avut noroc la o fază de atac a gaziștilor. Darius Olaru, Sebastian Mailat și Mario Rondon au combinat în preajma careului de 16 metri, iar Srgian Luchin fost aproape să trimită mingea în proprie poartă. Respingerea sa a trecut la mică distanță de bara porții lui Straton. Gaz Metan a continuat apoi să atace, însă nu a găsit drumul spre gol, iar partida s-a terminat cu același scor înregistrat și la început, 0-0.

Mulțumit de joc

La finalul partidei încheiate la egalitate cu Dunărea, tehnicianul alb-negrilor a făcut o analiză a evoluției echipei sale. Edward Iordănescu a explicat că a văzut foarte multe lucruri bune din partea jucătorilor săi, însă din păcate la acest meci echipa trebuie să accepte că a pierdut două puncte. „Jocul m-a mulțumit, au fost foarte multe momente bune, am controlat în totalitate partida. Cifrele au fost de o manieră categorică în favoarea noastră, 67% posesie, 12 șuturi dintre care 8 pe poartă în dreptul nostru, iar adversarul a avut un singur șut și nici acela pe cadrul porții. Singurele momente în care au intrat în careul nostru au fost la niște faze fixe, niște mingi aruncate, iar în rest am controlat total jocul. Am avut inițiativa, circulația mingii, alternanță la construcție, am încercat să spargem flancurile acolo unde constrastul celor două sisteme ne-a arătat că putem să creăm superiorități”, a comentat Iordănescu.
EDWARD IORDĂNESCU | antrenor: Au fost foarte multe lucruri bune, o atitudine bună, ne-a lipsit doar ultima execuție. Asta este, învățăm din orice, cred că meritam cele trei puncte. Nu întâmplător suntem la opt meciuri fără înfrângere, iar dacă am fi câștigat am fi avut șase victorii la rând. Nu știu câte echipe se pot mândri cu așa ceva.“


    Trimite prin e-mail