sâmbătă, 27 aprilie 2019

Publicat la 4/27/2019 06:00:00 a.m. de Anonim

Petrecere de 1 Mai pe barajul de la Ighiș



Maialul va fi organizat şi în acest an în municipiul de pe Târnava Mare.


Alex PÎNTEA

Medieşenii sunt aşteptaţi în număr mare să petreacă de 1 Mai la Barajul de Ighişu Nou. Primăria municipiului de pe Târnava Mare organizează o manifestare dedicată tuturor persoanelor interesate. Aceasta va cuprinde recitaluri ale unor artişti de renume ai muzicii populare românești, dar și ale unor artiști și ansambluri locale.



A unsprezecea ediție

Maialul se va desfăşura pe data de 1 mai, începând cu ora 11.00, în zona Barajului de la Ighişu Nou. Manifestarea a ajuns la cea de-a unsprezecea ediţie consecutivă în municipiul de pe Târnava Mare. „Voia bună, cântecul și jocul popular vor anima și în acest an serbarea câmpenească Maial, eveniment folcloric de excepție organizat de Primăria municipiului Mediaș, miercuri, 1 mai, la Barajul Ighiș, cu începere de la ora 11.00”, spune Alisa Fuciu, inspector de specialitate în cadrul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret.

Artişti de renume

Bere, mici, muzică bună, distracţie, coroborate cu vremea care se anunță frumoasă şi călduroasă, vor fi ingredientele evenimentului organizat la Mediaș de 1 Mai. Ca și în anii anteriori, medieşenii care vor veni să petreacă împreună această zi la Barajul de la Ighişu Nou, vor avea parte de un program artistic bogat. Pe scena special amenajată vor urca artişti de renume ai muzicii populare româneşti. „Vă așteptăm să petrecem împreună sărbătoarea primăverii și a Zilei de 1 Mai în compania renumiților interpreți de muzică populară: Dinu Iancu Sălăjanu, Mioara Velicu, Simi Deac, soții Ciprian și Mihaela Istrate, alături de soliștii vocali și ansamblurile folclorice ale zonei Târnavelor, Costel Popa, Luminița Dejan, Cosmina Fulea, Dan Filuț Tabără, ansamblul folcloric «Purtata» Mediaș alături de surorile Diana și Bianca Crețu, Radu Dumitru și Grupul vocal «Cununa Blăjelului»”, mai spune Alisa Fuciu.


În cinstea primăverii

Maialul este o serbare câmpenească în cinstea primăverii. Dedicată la origine zeului vegetaţiei, protector al vitelor, cailor, holdelor, viilor şi livezilor, se mai numeşte şi Arminden şi este celebrată la 1 mai.
    Trimite prin e-mail