marți, 2 aprilie 2019

Publicat la 4/02/2019 09:33:00 a.m. de Anonim

Matematicieni francezi celebri, omagiați la Muzeul Gazelor Naturale



Muzeul Gazelor Naturale din Mediaș găzduiește mâine, 3 aprilie, o acțiune care îmbină matematica și limba franceză.

Este vorba despre proiectul ”Matematicieni francezi celebri - repere curriculare liceale”. Proiectul este derulat de Liceul Teoretic "Axente Sever", cu participarea elevilor claselor a X-a Științele Naturii și a XI-a Matematică Informatică. 
Inițiatoarea acestui proiect, profesoara Mirela Maior, a pornit de la premisa că matematica poate fi mult mai interesantă și mai atractivă în momentul în care sunt cunoscute biografii, acțiuni și cariere ale unor matematicieni celebri, între care Pascal, Viete, L'Hopital, Poincaré.
Elevii claselor a X-a Științele naturii și a XI-a Matematică - informatică au fost împărțiți pe grupe și fiecare grupă și-a ales câte un matematician, oprindu-se asupra vieții, carierelor și momentelor-cheie din activitatea acestora. Prezentările se anunță inedite și atractive, depășind structura clasică a unei sesiuni de comunicări. 
Proiectul ”Matematicieni francezi celebri - repere curriculare” este realizat în colaborare cu Asociația de prietenie Ille-et-Vilaine Sibiu. Proiectul are caracter transdisciplinar, fiind invitați să participe elevi de la școlile gimnaziale din municipiul nostru, dar și cadre didactice care predau sau au predat matematica, respectiv limba franceză. 
Activitatea se va desfășura începând cu ora 11.30.

    Trimite prin e-mail