vineri, 19 aprilie 2019

Publicat la 4/19/2019 12:09:00 p.m. de Anonim

Licean pentru o zi


Liceul Teoretic „Axente Sever“ a organizat în această săptămână programul „Să știi mai multe, să fii mai bun” sau Școala Altfel.


Astfel, în perioada 15-19 aprilie, au loc mai multe activități extrașcolare, printre care drumeții, vizite, excursii în afara județului Sibiu, dar și acțiuni de ecologizare. Programul a debutat luni cu cu o acțiune dedicată elevilor claselor a VIII-a de la școlile gimnaziale din municipiul Mediaș și din împrejurimi.

Alex PÎNTEA

Inițiativa „Licean pentru o zi” s-a adresat tuturor absolvenţilor claselor a VIII-a din municipiul Mediaş şi zonă și a fost prima din cadrul programului „Să știi mai multe, să fii mai bun”. Aceştia au avut ocazia să participe la mai multe activităţi educativ-demonstrative desfăşurate în cabinetele de specialitate şi sala de sport a liceului medieşean. „Pe parcursul zilei, elevii și cadrele didactice ale liceului nostru le-au organizat viitorilor absolvenți ai claselor a VIII-a un tur al școlii, pentru ca aceștia să se familiarizeze cu viața de licean. Vizitatorii au luat parte la experimentele și concursurile din cabinetele școlii, precum și din sala de sport. Prin acțiunea «Licean pentru o zi», unitatea noastră de învățământ se dovedește a fi «O școală prietenoasă, deschisă tuturor» și își dorește să atragă cei mai buni absolvenți ai claselor a VIII-a către viața și provocările de axentist”, a explicat directorul Anamaria Agîrbiceanu. 



Oferta educațională

Viitorii liceeni au la dispoziție cinci clase, cu o ofertă variată și atractivă totodată. Astfel, cei pasionați de matematică și științele exacte pot opta pentru clasa de matematică-informatică sau pentru clasa de științele naturii intensiv engleză. Elevii înclinați mai degrabă spre lectură și creativitate sunt îndrumați spre filologie intensiv engleză sau științe sociale. În ceea ce-i privește pe tinerii care au o bună pregătire fizică și nu se regăsesc în domeniul științelor exacte sau al literaturii, alternativa oferită de Liceul Teoretic „Axente Sever“ este specializarea de instructor sportiv.



Vizite și excursii

Programul „Să știi mai multe, să fii mai bun”, desfășurat pe parcursul acestei săptămâni la Liceul Teoretic Axente Sever, a cuprins o serie întreagă de activități. Astfel, a fost organizată printre altele o vizită la Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia. De asemenea, au avut loc excursii pe mai multe zile la Albac, Sovata sau Brașov.



Cel mai vechi din oraş

Liceul Teoretic „Axente Sever“ are o îndelungată tradiţie în învăţământul medieşean, fiind cel mai vechi liceu al oraşului. Acesta a fost înfiinţat pe 1 noiembrie 1871, sub numele de „Şcoala Medie Agricolă“. În anul 1884, clădirea a fost reconstruită din temelii. Cursurile s-au ţinut în această clădire până în anul 1911, când i-a fost schimbată destinaţia în loc de şcoală şi internat, pentru „Şcoala de Gospodărie“. Începând cu luna septembrie 1946, unitatea a funcţionat sub denumirea de „Şcoala Medie Tehnico-Veterinară“, iar din 1952, s-a numit „Şcoala Zootehnică“. În anul 1963, s-a transformat în Liceul nr. 2, primind ulterior numele marelui revoluţionar de la 1848. Din anul şcolar 1964-1965 a început să funcţioneze şi ciclul gimnazial, la secţiile română, maghiară şi germană, până în 1985. Clădirea principală a liceului, cunoscută sub denumirea de corpul A, a fost construită în anii 1962-1963 şi a fost dată în folosinţă pe 1 septembrie 1964.
    Trimite prin e-mail