joi, 14 martie 2019

Publicat la 3/14/2019 12:04:00 p.m. de Anonim

Victorie în derby! Gaz Metan Mediaș a învins FC Hermannstadt cu scorul de 2-0 și primește vizita lui Dinamo



Gaz Metan a debutat cu dreptul în play-out-ul campionatului Ligii 1.

Formația pregătită de tehnicianul Edward Iordănescu s-a impus în derby-ul județean la fotbal în fața lui FC Hermannstadt, cu scorul de 2-0.  Ionuț Larie a marcat la șase minute de la debutul său în tricoul alb-negru, iar Mario Rondon a stabilit scorul final în prelungirile partidei din lovitură de pedeapsă. Pentru Gaz Metan urmează, duminică, de la ora 17.30, pe teren propriu, partida cu Dinamo București, din etapa a doua a play-out-ului.

Alex PÎNTEA

Mediașul a început în forță partida cu FC Hermannstadt, iar în minutul 2 Mario Rondon nu a putut trimite minge în poartă din câțiva metri după centrarea lui Nasser Chamed. Peste doar un minut, reluarea cu capul a lui David Caiado din câțiva metri a fost deviată peste poartă de un apărător advers. Golul a venit în minutul 6, atunci când același Chamed a centrat dintr-o lovitură liberă de pe partea stângă, iar Ionuț Larie a marcat cu o lovitură de cap imparabilă. În minutul 39, Darius Olaru a trimis cu capul din câțiva metri, dar Căbuz a fost la post și a reușit să respingă. În finalul primei reprize, sibienii au rămas în zece oameni, după ce Răzvan Dâlbea a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu.

Gol din penalty

Gaz Metan a avut prima ocazie a reprizei secunde în minutul 52, atunci când mingea ștearsă de Mario Rondon a ajuns în brațele lui Căbuz. Peste șapte minute, sibienii au avut ocazia egalării, însă Valentin Crețu a blocat foarte bine o minge din poziție de ultim apărător. În minutul 66, Sebastian Mailat a pătruns în careul de 16 metri, a tras, dar Căbuz a reținut. Peste 11 minute, același jucător a avut o ocazie similară, însă de această dată a șutat puțin pe lângă poartă. În minutul 83, Dandea a fost și el eliminat. Jucătorul lui FC Hermannstadt a văzut direct cartonașul roșu după ce l-a lovit cu capul în figură pe Sorin Bușu. În primul minut al prelungirilor, Mailat a fost faultat în careul de 16 metri de Căbuz, iar Mario Rondon a transformat cu siguranță lovitura de pedeapsă și a stabilit scorul final, 2-0 pentru ai noștri.

Victorie necesară

La finalul partidei câștigate în fața sibienilor, tehnicianul alb-negrilor a ținut să își felicite jucătorii. Gaz Metan avea nevoie de acest succes. „Aveam nevoie de un astfel de moment. Veneam după o serie parcă de neterminat fără victorii şi ne apăsa foarte tare în vestiar. Simţeam zi de zi. Simţeam la băieţi tensiune, presiune. Greu ieşi din astfel de momente, e bine că am făcut acest pas astăzi şi vreau să cred că acum vom avea alt entuziasm şi altă încredere la jocurile următoare. Felicit băieţii, cu toate că sunt un pic supărat pentru că fost foarte multe momente în repriza a doua pe care trebuia să le gestionăm diferit“, a explicat Edward Iordănescu la finalul jocului. 

Ies din insolvență

Gaz Metan Mediaș a început oficial procedura de ieșire din insolvență, iar acest lucru s-ar putea întâmpla în maxim două luni. Anunțul a fost făcut de către Edward Iordănescu în cadrul unei conferințe de presă. Managerul general al grupării de pe Târnava Mare a făcut și un apel către cei care conduc fotbalul românesc, ca Gaz Metan să nu fie tratată diferit față de celelalte echipe din Liga 1.
    Trimite prin e-mail