vineri, 15 martie 2019

Publicat la 3/15/2019 12:16:00 p.m. de Anonim

Șantiere redeschise în Moșnei și Vasia


Până la finalul anului, zece străzi din cartierul Moșnei vor beneficia de investiții în valoare de peste 14 milioane de lei. Acestea vizează reabilitarea sistemului rutier, a trotuarelor și realizarea canalizării pluviale. Tot anul acesta, vor fi gata și lucrările pe patru străzi din Vasia. Finanțarea tuturor lucrărilor este asigurată în totalitate de la bugetul local al municipiului de pe Târnava Mare. 


Alex PÎNTEA

În cartierul Moșnei, lucrările sunt împărțite pe două pachete de câte șapte, respectiv trei străzi. În primul pachet sunt incluse străzile Stejarului, Oituz, Carpenului, Fântânii, Morii de Scoarță, Arinului și Frasinului, iar valoarea lucrărilor finanțate de la bugetul local al municipiului este de 10,5 milioane de lei. „De câteva zile, am reluat lucrările în cartierul Moșnei. Luni, alături de colegii mei din Primărie, am avut o întâlnire la fața locului cu reprezentanții firmei care se ocupă de acest proiect. Consider că, până la sfârșitul acestui an, întreaga zonă va fi modernizată. Nu pot decât să le mulțumesc tuturor oamenilor care locuiesc aici pentru faptul că înțeleg, în marea lor majoritate, că o astfel de lucrare produce și disconfort. În același timp, pot să vă spun că vom efectua lucrări importante pentru ca jocul de Țuru să se țină în acest an, aici, unde de zeci de ani nu a fost niciodată întrerupt”, a explicat primarul Gheorghe Roman.

În grafic

Firma Geiger a reînceput activitatea pe cele șapte străzi și dă asigurări că lucrările se vor finaliza anul acesta. Conform constructorului, graficul de lucrări este respectat și nu au fost întâmpinate probleme pe nicio stradă. „Suntem în grafic cu lucrările. Încercăm cumva până în toamnă să și terminăm cu partea de asfaltare cu absolut tot ce înseamnă acest proiect. Graficul nostru de lucrări este făcut de așa natură încât să finalizăm lucrările. Momentan nu avem probleme pe nicio stradă”, a dat asigurări Alin Luca, managerul de proiect din partea firmei Geiger. Al doilea pachet de străzi aflat în prezent în lucru în cartierul Moșnei are o valoare de 3,6 milioane de lei. Acesta cuprinde străzile Ulmului, Șerpuită și Piatra Craiului, iar proiectul va fi și el finalizat în 2019.



Patru străzi în Vasia

Tot în aceste zile au reînceput lucrările în cartierul Vasia. În această zonă, municipalitatea a demarat în toamna anului trecut programul de modernizare pe un pachet de patru străzi. Punctual, pe străzile Castanilor, Toma Ionescu și Octavian Goga se vor executa lucrări de reabilitare a sistemului rutier, respectiv amenajarea trotuarelor. De asemenea, pe George Topârceanu se va reabilita sistemul rutier, se vor amenaja trotuarele, dar și locuri de parcare noi, respectiv se vor derula lucrări de introducere a rețelei de canalizare pluvială. Valoarea totală a proiectului se ridică la 2,5 milioane de lei.
    Trimite prin e-mail