joi, 21 martie 2019

Publicat la 3/21/2019 07:23:00 a.m. de Anonim

Neagu: PNL cere abrogarea ordonanței 114


OUG 114 rămâne un exemplu negativ de impredictibilitate fiscală, de lipsă de viziune și de lipsa consultării cu mediul de afaceri, consideră deputatul liberal Nicolae Neagu.

„Deputații PNL propun abrogarea OUG nr. 114/2018 şi îndeamnă pe viitor la elaborarea studiilor de impact cu privire la măsurile fiscale înainte ca acestea să fie implementate. Fără studiu de impact, măsurile vor produce efecte economice catastrofale și vor conduce la retrogradarea ratingului de țară al României și la recesiune.
Guvernarea PSD-ALDE, cu lăcomie și lipsă de respect, urmărind strict interesele personale ale guvernanților, vrea cu orice preț să transforme Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) și Autoritatea Naţională de Administrare şi Reglementare în Comunicaţii din România (ANCOM) în «pușculiță de partid». Consumatorul este cel care va suporta noile majorări la energie electrică, dobânzile mărite impuse de bănci și alte costuri suplimentare pentru serviciile de telefonie și utilități. Nici solicitările organismelor internaționale precum BERD, International Finance Corporation - divizie a Băncii Mondiale sau Banca Centrală Europeană nu v-au tras un semnal de alarmă asupra a ceea ce faceți prin această ordonanță nefastă. Indiferent că vorbim de organizațiile internaționale, de federații patronale, de asociații ale oamenilor de afaceri, cu toții vă spun același lucru: luați în considerare avertismentele transmise de autoritățile din țară și din Europa și renunțați la OUG 114/2018! Ați recunoscut și dvs. că ordonanța este degeaba și că nu este în interesul acestei țări. Cugetați asupra aplicării acestei controversate ordonanțe de urgență și abrogați-o! Abrogați ordonanța lăcomiei și apoi plecați!“, îi transmite Neagu ministrului de Finanțe.
Moțiunea simplă „Lăcomia pesedistă subminează economia națională“ împotriva ministrului de Eugen Teodorovici a fost respinsă ieri în plenul Camerei Deputaților.
    Trimite prin e-mail