vineri, 15 martie 2019

Publicat la 3/15/2019 12:08:00 p.m. de Anonim

Mediaș, orașul florilor



Mediaşul se va umple şi anul acesta de flori. Acestea vor înfrumuseţa oraşul în ghivece, jardiniere, lăzi de lemn şi piramide florale.

O parte dintre acestea au fost plantate la sfârșitul anului trecut şi vor răsări în parcurile din oraş. De asemenea, peste 50.000 de flori vor fi plantate și în acest an la Mediaş. O parte dintre acestea sunt produse în serele Direcției de Administrare a Domeniului Public Mediaș.


Pe lângă flori, vor împodobi oraşul arbori și arbuşti ornamentali din diferite specii, care vor fi plantați în zonele verzi amenajate în cadrul programului de parcări la domiciliu. „Încă din toamna anului trecut, s-au plantat în parcurile și zonele verzi din municipiul Mediaș 40.000 de bulbi de lalele și 30.000 de panseluțe, flori care vor înfrumuseța orașul în această primăvară. De asemenea, în acest an, Primăria municipiului Mediaș, prin Direcția de Administrare a Domeniului Public, va planta un număr de aproximativ 50.000 de flori anuale din diverse specii floricole. O parte din acest flori anuale sunt produse la sera situată pe strada Constantin Brâncoveanu. Pe parcursul anului 2019, se vor planta și o serie de arbori și arbuști ornamentali, precum tei, mesteacăn, diverse specii de conifere, inclusiv în zonele în care au fost amenajate parcări la domiciliu“, a detaliat Mihaela Calborean, directorul Direcției de Administrare a Domeniului Public Mediaș. (A.P.)
    Trimite prin e-mail