vineri, 8 martie 2019

Publicat la 3/08/2019 01:46:00 p.m. de Anonim

În zodia egalului


Gaz Metan a remizat cu Dunărea Călărași, scor 0-0, și începe play-out-ul cu 16 puncte.

Alex PÎNTEA

Formația pregătită de tehnicianul Edward Iordănescu a încheiat sezonul regulat cu o remiză albă, la capătul unei partide în care a fost echipa mai bună, care și-a creat mai multe ocazii de gol, însă nu a reușit să și concretizeze pe tabela de marcaj. În urma remizei cu Dunărea Călărași, Gaz Metan a încheiat sezonul regulat pe poziția a 11-a și va debuta în play-out, sâmbătă, de la ora 13.00, în deplasare cu FC Hermannstadt.


Gaz Metan a început tare partida cu Dunărea Călărași și a avut prima ocazie de gol în minutul 2. Nasser Chamed a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Mario Rondon a trimis mingea cu capul, însă portarul Nicolae Calancea a reușit să o respingă în corner. Peste alte trei minute, același Nasser Chamed a executat o lovitură liberă de la 25 metri, însă Calancea a fost din nou la post și a respins în lateral. Gaziștii au controlat apoi ostilitățile în teren, fără însă să pună în pericol poarta adversă. Contrar cursului jocului, Dunărea a avut cea mai mare ocazie a reprizei în minutul 40, atunci când Aymen Souda a scăpat singur cu Răzvan Pleșca, însă portarul Gazului a reușit să respingă.

Ocazii ratate

Actul secund a început cu o ocazie a oaspeților. Georgian Honciu a centrat în careul de 16 metri, însă Najib Ammari a ratat întâlnirea cu mingea care a ieșit în aut de poartă. În minutul 51, Nasser Chamed a șutat la poartă, însă Calancea a reușit să boxeze. Peste șapte minute, David Caiado a căzut în careul de 16 metri după un contact cu Gaston Mendy, însă centralul Lucian Rusandu nu a acordat nimic și i-a dat cartonaș galben jucătorului de la Gaz Metan pentru simulare. Cu zece minute înainte de final, Mario Rondon a preluat o minge pe piept în careul de 16 metri și a încercat să finalizeze din foarfecă, însă mingea nu a găsit spațiul porții.

Era nevoie de victorie

La finalul partidei încheiate la egalitate cu Dunărea Călărași, tehnicianul alb-negrilor a explicat că ar fi fost foarte important pentru Gaz Metan să câștige. Iordănescu a vorbit și despre faptul că este nevoie ca jucătorilor aflați în ultimele luni de contract să le fie prelungite înțelegerile. „Trebuie să adunăm puncte cât mai repede, trebuie să fim eficienţi, trebuie să fim şi pragmatici uneori pentru că în fotbal asta contează ce faci şi în ultimul sector de teren. Mă interesa foarte tare să câştigăm acest joc, să primim mai mulţi bani de la televiziune pentru că aveam nevoie, mă interesa să punem puncte în plus. Trebuie să legăm jucătorii de club pentru că văd la antrenamente, la jocuri şi din discuţile cu ei, sunt prea mulţi care termină contractele peste trei luni şi avem nevoie să-i legăm aici de club. Toate echipele inclusiv cele care vor termina pe 7, 8, înjumătăţindu-se punctele intră în horă vor, nu vor. Dacă nu se înjumătăţeau punctele, cu siguranţă că era mult mai confortabil“, a explicat Edward Iordănescu.

Derby județean

Gaz Metan debutează în play-off împotriva formației FC Hermannstadt. Partida se va disputa sâmbătă de la ora 13:00 la Pitești. În sezonul regulat, cele două echipe și-au împărțit punctele. Gaziștii au câștigat în deplasare, iar sibienii s-au impus apoi la Mediaș. 
    Trimite prin e-mail