vineri, 8 martie 2019

Publicat la 3/08/2019 01:39:00 p.m. de Anonim

Bilanțul accidentelor de muncă

În anul 2018, în zona Mediaş s-au înregistrat 23 accidente de muncă, potrivit Inspectoratului Teritorial de Muncă Sibiu.


Cifra reprezintă 13,3% din totalul accidentelor înregistrate la nivelul judeţului Sibiu. Astfel, 22 de accidente de muncă s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă. Dintre acestea un procent de 26% îl reprezintă accidentele care nu au legătură cu activitatea desfăşurată de lucrător la locul de muncă. Concret, este vorba de accidente de circulaţie produse în timpul şi pe traseul normal de deplasare de la domiciliu la serviciu, precum și în timpul deplasărilor în interes de serviciu.
De asemenea, a avut loc un accident de muncă mortal. Victima înlătura sistemul de protecţie de la presa de compactat deşeuri, a intervenit în timp ce aceasta funcţiona şi i-a fost amputată mâna de placa compactoare. Decesul lucrătorului a survenit după două zile. Sectoarele de activitate în care s-au înregistrat cele mai multe accidente de muncă sunt transporturile, activităţile de servicii anexe extracţiei, colectarea, tratarea şi eliminarea deşeurilor, întreţinerea şi reparaţiile auto.
Cauzele care au dus la producerea accidentelor de muncă, în marea lor majoritate, sunt cele dependente de executant, respectiv efectuarea necorespunzătoare a operaţiilor, expunerea în afara sarcinii de muncă în zone periculoase, căderi la acelaşi nivel prin alunecare. (A.P.)
    Trimite prin e-mail