joi, 14 februarie 2019

Publicat la 2/14/2019 10:21:00 p.m. de Redacţie

Parcări în cartiere


Primăria Mediaș este preocupată de problema locurilor de parcare din zonele aglomerate.

Alex PÎNTEA


În aceste zile, a început trasarea și numerotarea locurilor de parcare amenajate anul trecut, iar în perioada următoare numărul acestora va ajunge la aproximativ o mie, în mai multe cartiere ale orașului. Primarul Gheorghe Roman a declarat că municipalitatea va face publică și modalitatea în care medieșenii vor putea închiria aceste locuri de parcare.

Problemă generală

Conducerea Primăriei Mediaș spune că problema parcărilor a fost ridicată de cetățeni la toate întâlnirile desfășurate în cartierele orașului. Din acest motiv, ea rămâne în atenția municipalității și în 2019, asta cu toate că Guvernul a lăsat în ceață primăriile cu bugetul din acest an. „În ultimii ani, am avut întâlniri cu medieșenii în toate cartierele orașului. O problemă delicată pe care au ridicat-o oamenii care locuiesc în zonele aglomerate a fost lipsa locurilor de parcare la domiciliu”, a explicat primarul Gheorghe Roman.

O mie de locuri de parcare

Primăria Mediaș dorește să amenajeze anul acesta aproximativ o mie locuri de parcare în zonele aglomerate. Programul a debutat încă din 2018, iar în ultimele zile s-a trecut la trasarea și numerotarea locurilor de parcare deja amenajate. „Pot să vă mai spun că în acest an ne propunem să punem la dispoziția medieșenilor aproximativ 1.000 de locuri de parcare, iar despre modul în care se va putea intra în posesia acestor parcări cu siguranță toți cei interesați vor primi amănunte prin mass-media locală și, nu în ultimul rând, prin afișele pe care le vom amplasa la intrarea în blocuri. De asemenea, vreau să fac cunoscut faptul că acest program va fi finanțat în funcție de bugetul pe care urmează să-l avem în anul 2019”, a mai anunțat edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.
    Trimite prin e-mail