sâmbătă, 2 februarie 2019

Publicat la 2/02/2019 10:55:00 a.m. de Anonim

Licitația pentru centura Mediașului, publicată pe SICAP


Președintele PSD Sibiu, Bogdan Trif, a anunțat că a fost făcut cel mai important pas de până acum în istoria lungă a proiectului centurii Mediașului.

Potrivit acestuia, proiectarea și execuția variantei ocolitoare a fost scoasă la licitație în sistemul electronic de achiziții publice. “De la Revoluție încoace, centura Mediașului a fost, declarativ, unul dintre obiectivele multor oameni politici, dar din diverse motive totul s-a oprit la stadiul de promisiuni aruncate în vânt pentru sibieni. Eu consider, însă, că obiectivele și promisiunile făcute în fața oamenilor trebuie duse la îndeplinire. Așadar, astăzi, țin să transmit un mesaj clar: centura Mediașului va fi realizată! Am avut multe întâlniri cu colegii mei de guvern, miniștrii Transporturilor, dar și cu directorul general CNAIR, Narcis Neaga, un alt sibian din componența echipei guvernamentale, un om cu care am colaborat fără sincope. Toate aceste discuții au condus la parcurgerea unor etape importante pentru derularea proiectului centurii Mediașului. Iată că, astăzi, găsim publicată pe platforma informatică de achiziții publice (SICAP) anunțul de participare pentru procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția variantei de ocolire a municipiului Mediaș, în lungime de 8,5 km . Durata contractului va fi de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și minim 36 de luni perioada de garanție a lucrărilor. Valoarea estimată a acestui proiect este de 125.739.114 lei fără TVA.  Îi asigur pe sibieni că, pe perioada mandatului meu de președinte al PSD Sibiu, noua echipă a PSD Sibiu își va îndeplini întotdeauna angajamentele. Am avut o nouă întâlnire cu domnul Neaga în biroul domniei sale și ne-am asigurat că sunt îndeplinite toate condițiile legale pentru ca centura Mediașului să fie realizată”, a declarat Trif.
Amintim că șeful CNAIR, Narcis Neaga, a fost prezent într-o conferință de presă la sediul PSD Sibiu, în luna octombrie a anului trecut, ocazie cu care a promis că licitația va fi lansată în următoarea lună.
    Trimite prin e-mail