joi, 7 februarie 2019

Publicat la 2/07/2019 09:14:00 p.m. de Anonim

Debut cu remiză


Gaz Metan a încheiat la egalitate partida cu Astra Giurgiu, scor 1-1.
Formația pregătită de Edward Iordănescu a controlat autoritar prima repriză cu Astra, a avut mai multe ocazii de gol și a intrat în avantaj la cabine, grație reușitei lui Nasser Chamed. În actul secund, alb-negrii au alternat momentele bune cu unele mai puțin reușite, au primit gol, iar apoi Mario Rondon a avut ocazia de a aduce toate cele 3 puncte formației sale, însă șutul din poziție de unu la unu cu portarul a trecut peste poartă.

Alex PÎNTEA

Prima ocazie a partidei Gaz Metan Mediaș - Astra Giurgiu i-a aparținut lui Nasser Chamed, care a trimis cu capul pe lângă poartă în minutul 26, însă mingea depășise în prealabil linia de fund a terenului. În minutul 42, Ely Fernandes a șutat de la marginea careului de 16 metri, mingea a fost deviată de un apărător al oaspeților și a trecut puțin pe lângă poartă. Golul a venit în primul minut de prelungiri. Răzvan Trif a centrat foarte bine de pe partea stângă, iar Chamed, venit nemarcat, a înscris cu o lovitură de cap din centrul careului de 16 metri.

Fluctuații în joc

Astra a început mai bine actul secund și a avut șansa egalării în minutul 56, atunci când Răzvan Pleșca s-a opus la șutul din unghi al lui Mihai Butean. Balaure a șutat apoi peste poarta Gazului, iar în minutul 66, același Butean a egalat după o fază în care a driblat doi apărători ai Gazului și l-a învins pe Pleșca cu un șut din apropiere. Gaziștii au avut șansa victoriei în minutul 75, la o fază foarte frumoasă plecată din propria jumătate. Sebastian Mailat l-a găsit în zonă centrală pe Darius Olaru, iar acesta i-a trimis o pasă luminoasă lui Mario Rondon, care a ajuns în poziție de unu la unu cu portarul Astrei. Atacantul venezuelean a șutat, însă mingea a trecut puțin peste poartă.

Rezultat nedrept

La finalul partidei încheiate la egalitate cu Astra, tehnicianul alb-negrilor a explicat că Gaz Metan merita să câștige. Edward Iordănescu a declarat că echipa sa a fost mai bună. „Per total, am fost echipa mai pozitivă, care a controlat jocul. Am avut o primă repriză foarte bună, în care adversarul nu a avut niciun șut pe spațiul porții, nicio ocazie. Am controlat în totalitate prima repriză. Am avut, pe lângă gol, și câteva situații bune de a înscrie. Pe mine m-a mulțumit prima repriză, cu foarte mici excepții. În repriza a doua, nu am mai avut aceeași intensitate în joc, ne-am precipitat, nu am mai controlat așa bine meciul. Cu toate astea, am primit gol pe o nesincronizare, la prima lor situație mai clară. Cred că, per total, este nedrept rezultatul și Mediaș a fost echipa mai bună, care merita să câștige cele 3 puncte“, a declarat Edward Iordănescu.

Calcule pentru play-off

Duminică, de la 18.30, Gaz Metan va întâlni în deplasare Politehnica Iași. Tehnicianul grupării de pe Târnava Mare a vorbit și despre obiectivul echipei pentru următoarele patru jocuri din sezonul regulat: trebuie să acumuleze minim 38 de puncte. „Obiectivul e să facem cel puțin 38 de puncte. Istoricul ne arată că echipele care au făcut acest punctaj au intrat în play-off. Nu prea ne permitem pași greșiți. Întâlnim doar contracandidate și e greu. Inamicul meu nr. 1 este timpul. Nu avem situația pe care o aveam anul trecut la Astra, de exemplu. Avem doar 5 etape mari și late. Trebuie minimum 3 victorii și un egal din 5 jocuri. Azi am făcut un egal, dar nu ne așteaptă nimeni. Presiunea e foarte mare, ne jucăm ultima carte, dar am încredere că avem potențialul necesar să câștigăm la Iași în runda următoare“, a mai spus Iordănescu.
    Trimite prin e-mail