joi, 10 ianuarie 2019

Publicat la 1/10/2019 07:51:00 a.m. de Anonim

Meditur, în pericol


Medieșenii ar putea rămâne fără transport public! Operatorul local traversează o situație de criză fără precedent și există riscul întreruperii activității. Primarul Gheorghe Roman promite că va găsi o rezolvare.


Alex PÎNTEA
 
Proiectul de hotărâre privind contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public a picat în ședința extraordinară a Consiliului Local Mediaș, în condițiile în care consilierii PSD s-au abținut sau au votat împotrivă. Ieri a expirat vechiul contract în baza căruia se execută transportul public în municipiu.

Activitate blocată

Societatea Meditur este pusă în situația de a nu mai putea presta transport public începând de astăzi. Un proiect legat de contractul de delegare a gestiunii serviciului de transport public, care a figurat pe ordinea de zi a unei ședințe extraordinare desfășurate marți după-amiază, s-a lovit de opoziția consilierilor PSD, iar, în condițiile, în care un liberal a lipsit de la ședință, proiectul nu a trecut. „Noi, conducerea Meditur, suntem pur și simplu stupefiați de comportamentul pe care unii consilieri l-au avut. Consilierii PSD prezenți fie s-au abținut, fie au votat împotrivă, astfel încât acest punct nu a trecut. Era un punct vital, pentru că vechiul contract în baza căruia se execută transportul public în municipiu, expiră miercuri”, a explicat Ovidiu Popa, directorul general Meditur.

L-au votat anul trecut

Interesant este că același proiect a mai fost votat o dată de către toți consilierii anul trecut, iar acum s-au impus o serie de modificări în urma obținerii avizului necesar de la Consiliul Concurenței, care garantează că forma proiectului de contract respectă atât legislația națională, cât și cea europeană în domeniul transportului public. Totuși, conducerea Meditur spune că va căuta soluții pentru ca medieșenii să nu aibă de suferit. Primarul Gheorghe Roman susține că aleșii locali PSD arată încă de la începutul anului că nu sunt interesați de medieșeni, ci doar de atingerea unor obiective politice. „PSD-ul nu face altceva decât să ne arate că nu este interesat de cetățenii orașului, ci doar de atingerea unor obiective politice, care nu au nicio legătură cu Mediașului și cu medieșenii. Sigur că situația este una extrem de delicată, dar împreună cu Mediturul și colegii de la Direcția Juridică vom găsi acele soluții pentru ca transportul public în municipiul Mediaș să se desfășoare în mod corespunzător”, a dat asigurări Roman.
    Trimite prin e-mail