joi, 17 ianuarie 2019

Publicat la 1/17/2019 11:50:00 a.m. de Redacţie

Mai multe familii vor beneficia de subvenții pentru încălzirea locuinței


Plafonul pentru ajutorul de încălzire a locuinței a crescut cu 135 de lei, de la 615 la 750. 


Autor: Alex PÎNTEA

Modificarea cuantumului venitului minim pe membru de familie luat în calcul pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei, a intrat în vigoare de la 1 ianuarie 2019. În momentul de față, 236 familii din Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou beneficiază de acest ajutor în sezonul rece.

Prin Ordonanața de Urgență nr. 114/2018 s-a stabilit că, începând din luna ianuarie 2019, pentru consumatorii vulnerabili, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, va crește limita de venit pentru accesarea acestei prestaţii sociale. Astfel, noul plafon de acordare a ajutorului de încălzire a locuinței se ridică la 750 lei/membru de familie. „Limita maximă a venitului net pe membru de familie/persoană singură s-a majorat la 750 lei pentru  solicitanții  ajutorului pentru încalzirea locuinței cu gaze naturale, energie  electrică sau  lemne, după caz, în funcție de modalitatea de încălzire a spațiului de locuit. Celelalte condiții de acordare a acestui tip de beneficiu social rămân neschimbate”, a precizat Mihaela Conea, directorul Direcției de Asistență Socială Mediaș. 

Mai puține dosare

Direcția de Asistență Socială Mediaș a înregistrat pentru sezonul rece 2018-2019, un număr de 236 dosare care se încadrează în condițiile prevăzute de lege. Dintre acestea, 213 familii se încălzesc cu gaze naturale, 10 cu electricitate și alte 13 cu lemne. Numărul beneficiarilor ajutoarelor de încălzire a locuinței a scăzut de la un an la altul, asta în condițiile în care veniturile populației au crescut, iar plafonul a rămas neschimbat până anul acesta. „Toate informațiile cu privire la  modalitatea de acordare a ajutoarelor de încălzire  pentru  perioada  rămasă  din sezonul  rece, ianuarie 2019 - martie 2019, se pot obține la sediul  Direcției de Asistență Socială Mediaș de pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 11, în incinta  fostei școli de aviație, zilnic între orele 8-13”, a mai menționat Mihaela Conea.
    Trimite prin e-mail