joi, 10 ianuarie 2019

Publicat la 1/10/2019 07:41:00 a.m. de Anonim

Aglomerație la ghișee


Prima zi de încasare a impozitelor și taxelor locale aferente anului 2019 a fost una destul de agitată în municipiul Mediaș.
 
Alex PÎNTEA
 
Pe parcursul zilei de marți, 350 de persoane au venit la ghișeele Direcției Fiscale Locale și au achitat impozite în valoare totală de aproximativ 130.000 lei. Anul acesta, contribuabilii medieşeni, persoane fizice şi juridice, vor plăti impozite ceva mai mari decât cele de anul trecut. Sistemul informatic de încasare al impozitelor şi taxelor locale aferente anului în curs a fost pornit marți dimineaţa.
Încă de la primele orele ale zilei, un număr mare de medieșeni a venit la ghișee, cei mai mulți pentru a-și achita integral obligațiile către bugetul local. Explicația lor: așa procedează în fiecare an și au dorit să scape de această datorie încă din prima zi în care acest lucru a fost posibil. „Am plătit pe tot anul. Am făcut să mă scap de aceste datorii. Eu în fiecare an, la început, mă achit de toate, să știu că am scăpat de o grijă. Cu greu strâng banii ăștia, dar să mă scap și să nu fiu datoare, asta am avut în minte de când mă știu, să nu fiu datoare la nimeni“, a explicat unul dintre contribuabilii care și-a achitat încă din prima zi datoriile către bugetul local.

Bonificație dublă

Medieșenii care îşi vor achita integral datoriile către bugetul local până pe 1 aprilie vor beneficia anul acesta de o bonificație de 10% la impozitul pe terenuri și clădiri, dublă față de anul trecut atunci, când aceasta a fost de 5%.
    Trimite prin e-mail