vineri, 14 decembrie 2018

Publicat la 12/14/2018 12:26:00 p.m. de Anonim

Florian Sprînceană a plecat acasă cu trofeul „Mediaș Cetate Seculară“


Mediaş - Cetate Seculară a adus un număr mare de spectatori la Sala Traube.

Alex PÎNTEA

Municipiul de pe Târnava Mare a găzduit, la sfârşitul săptămânii trecute, cea de-a XXXV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Folk „Mediaş Cetate Seculară“. Timp de două zile, pe scena Sălii Traube au urcat atât cei zece concurenţi, cât şi artişti invitaţi care au susţinut recitaluri. Marele premiu al festivalului a fost câştigat anul acesta de către Florian Sprînceană din Pucioasa.

Capitala muzicii folk

Mediaşul a respirat, timp de două zile, doar folk! Pe scena festivalului naţional „Mediaş Cetate Seculară“ au urcat concurenţi din toată ţara, iar misiunea juriului nu a fost una uşoară. Câştigătorul ediţiei din acest an a fost desemnat Florian Sprînceană, din Pucioasa, care a plecat acasă cu trofeul Festivalului Național de Muzică Folk „Mediaș Cetate Seculară“.  Pe locul al doilea s-a clasat Codruț Dumitru Beleaua, din Rupea, iar pe treapta a treia a podiumului a urcat Diana Porca, din Bistrița. Zece interpreți și grupuri de muzică folk au concurat pe scena Sălii Traube, la ediția din acest an a festivalului.


Perseverența a dat roade

Câștigătorul ediției din acest a festivalului a concurat pentru a treia oară la Mediaș. Dacă, la prima participare, Florian Sprînceană a obținut doar un premiu pentru atitudine, anul trecut s-a clasat pe locul al doilea, iar acum a plecat acasă cu marele premiu. „Am revenit la Mediaș din mai multe motive. De la organizare până la public, totul a fost foarte plăcut și nu doar în cadrul festivalului, ci și în oraș. Acum doi ani, la prima mea participare, am obținut un premiu pentru atitudine, iar anul trecut am câștigat locul al doilea. De fiecare dată când revin la un festival, revin cu piese noi, doar pe ideea asta am mers. Sunt piese pe care le compun eu și versurile și muzica. Premiul obținut înseamnă o confirmare a perseverenței mele, a faptului că publicul a fost alături de mine, m-a ținut minte de la un an la altul“, a mărturisit marele câștigător.

Artiști consacrați

Pe durata celor două zile de festival, pe scena festivalului au mai urcat, pe lângă concurenţi, şi artiști consacrați. Astfel, sâmbătă seara, după concurs, au avut loc recitaluri susținute de Grupul Balada, Ștefania Iacob și Sorin Poclitaru, Virgil Suciu și Emeric Imre. Duminică dimineața, au avut loc la Friends - Coffee & Wine Tasting Bar lansări de carte și album susținute de Sorin Poclitaru, Adrian Bezna și Ștefan Iacob. Seara, după Gala Laureaților, au urmat recitaluri susținute de Iulia Lupșa, Grupul Motto, Adrian Bezna și Victor Socaciu.
    Trimite prin e-mail