joi, 20 decembrie 2018

Publicat la 12/20/2018 05:27:00 p.m. de Anonim

Eșec în derby. Gaz Metan Mediaș a pierdut categoric duelul în fața celeilalte prim-divizionare a județului


Gaz Metan a fost învinsă de FC Hermannstadt cu scorul de 2-0. Sibienii au deschis scorul după o jumătate de oră de joc, prin Daniel Tătar, apoi au mai marcat imediat după pauză, prin Ionuț Stoica. De partea cealaltă, gaziștii au făcut o primă repriză slabă, iar în actul secund nu au găsit drumul spre gol. Gaz Metan a jucat aseară ultima partidă oficială din 2018, în deplasare cu Universitatea Craiova. La ora închiderii ediției, confruntarea era în desfășurare.


Alex PÎNTEA

FC Hermannstadt a avut prima ocazie a partidei disputate sâmbătă, la Mediaș, în minutul 5, atunci când Răzvan Dâlbea a șutat de la marginea careului de 16 metri, mingea a fost deviată de un apărător și a trecut puțin pe lângă bara porții lui David Andrei Cristea. Tot sibienii au mai avut apoi o ocazie în minutul 28, atunci când Juvhel Tsomou a șutat din drop, mingea a fost deviată și a trecut pe lângă poartă. În minutul 30, portarul Gazului a încercat să rețină o centrare venită din partea stângă, a greșit, iar Daniel Tătar pe fază a trimis-o în poartă. De partea cealaltă, gaziștii nu au tras niciun șut pe spațiul porții în prima repriză. Carlos Fortes a șutat pe lângă poartă în finalul reprizei, apoi nu a ajuns la o minge centrată de Valentin Crețu și prelungită foarte bine de Luis Aurelio.

Au măcinat în gol 

Gaziștii au început în forță actul secund, însă cei care au marcat au fost tot sibienii. În minutul 49, Ionuț Stoica a înscris cu o lovitură de cap din 6 metri și a dublat avantajul formației sale. Peste doar două minute, Ely Fernandes a avut șansa de a reduce din avantaj, însă șutul lui din careul de 16 metri a fost scos de Cătălin Căbuz peste transversală. În minutul 57, Fofana Boubacar a șutat puternic de la 25 metri, însă mingea a trecut puțin pe lângă vinclul porții lui Căbuz. Gaz Metan a continuat apoi să preseze, însă fără să mai pună într-un real pericol poarta sibienilor, iar partida s-a încheiat cu victoria acestora. 


Atât s-a putut!

La finalul partidei cu FC Hermannstadt, tehnicianul alb-negrilor a explicat că îi pare rău de înfrângere. Mihai Teja a recunoscut că echipa sa nu a reușit să concretizeze situațiile avute după o primă repriză slabă. „Ne pare rău că am pierdut acest meci. Nu am făcut o primă repriză bună, am primit un gol stupid, după care am încercat să revenim în joc, dar nu am putut. Am intrat în a doua repriză mult mai motivați, dar din nou a venit al doilea gol și puțin din punct de vedere psihic am căzut. Am încercat mult mai mult, dar fără să concretizăm. De câteva etape, nu reușim, din cauza accidentărilor și a jucătorilor suspendați, să aliniem cel mai bun unsprezece, dar asta, încercăm să facem maxim cu ce avem. De această dată am pierdut, am primit două goluri din două sau trei șuturi la poartă, se întâmplă, îmi pare rău față de suporteri, dar atât am putut în acest moment”, a declarat Mihai Teja. 

Jucător de calitate

Tehnicianul alb-negrilor a vorbit și despre eventuala plecare a lui Iulian Cristea la FCSB. Teja crede că acesta este un jucător de calitate și că s-ar bucura să ajungă la o echipă mai mare. „Foarte bine, m-aş bucura pentru Cristea şi pentru toţi jucătorii de aici, au avut evoluţii bune. Dacă sunt ceruţi la echipe mai mari, înseamnă că munca noastră a fost eficace. Dacă se va duce la FCSB, mă bucur pentru el. De ce nu? E un jucător cu calitate, un jucător bun, eu cred că poate să facă faţă”, a spus Mihai Teja.
    Trimite prin e-mail