miercuri, 28 noiembrie 2018

Publicat la 11/28/2018 09:23:00 a.m. de Anonim

“PSD să-și aducă aminte că dacă vorbește mult și tare nu înseamnă că are dreptate!”


Deputatul de Sibiu Constantin Șovăială, secretarul general al PNL Sibiu, a criticat într-o postare pe Facebook comunicatele emise de PSD Sibiu în ultima vreme pe tema Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

“Constat,  nu neapărat cu surprindere,  că a început ediția a doua a festivalului comunicatelor de presă organizat de PSD Sibiu, de această dată ocazia fiind lansarea Programului Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 (P-RGE2019). Prima ediție, cea dedicată construirii noului Spital Județean și intoxicării spațiului public local cu opinii ridicate la rang de adevăruri absolute, a fost cu siguranță remarcată de ștabii social-democrați de la București, fani ai stridențelor de orice fel”, scrie pe pagina sa de socializare deputatul liberal.

“PSD a preluat de la acea parte a liderilor săi naționali care și-au făcut ucenicia la PRM un model de comunicare publică deloc onorant. Cred că n-ar strica pentru PSD, mai cu seamă pentru PSD Sibiu, să-și aducă aminte că dacă vorbește mult și tare nu înseamnă că are și dreptate”, mai spune Șovăială.

Parlamentarul de Sibiu face o trecere în revistă a comunicatelor emise de PSD Sibiu, susținând că acestea sunt “doldora de neadevăruri, interpretări forțate și de mitocănii”. “Primul (comunicat-n.n)  evocă între altele “dezgustul” domnului Bogdan Trif, președinte al PSD Sibiu cu privire la Președintele României, Klaus Iohannis. Ar fi multe de comentat aici, dar, în defintiv, e o chestiune de ierarhizare personală. Din acest motiv nu pot decât să constat (cu dezamăgire ce-i drept având în vedere că e vorba despre un politician atât de tânăr) că domnul Bogdan Trif îl admiră pe Liviu Dragnea. Sper să și-l asume până la capăt, indiferent dacă acel capăt include, să zicem,  (încă) o condamnare”, se mai arată în postarea lui Șovăială.

Liberalul consideră că decizia Sibiului de a nu participa la Târgul de Turism al României este una bună. “Personal felicit autoritățile locale că nu au participat! Sper că dacă o vor mai face să regândeasca mecanismul de prezență. Unitățile administrative-teritoriale nu pot vinde nimic la aceste târguri fiindcă nu au pachete  turistice. Târgurile sunt o ocazie de tranzacționare, acolo vin companii și cetățeni care vor să cumpere, iar Consiliul Județean sau Primăria Sibiu nu au ce vinde decât peisaje. Nu au cazări, nu au transport, nu au nimic pentru a valorifica interesul manifestat de cineva la un târg. Autoritățile pot, eventual, să gazduiasca in standuri operatori, care pot vinde pachete turistice care să includa city-breack-uri dedicate unor evenimente finantate de autoritati sau altele asemenea. Totul pe baze transparente si eficiente pentru comunitate. 50 de mii de euro cheltuiti la un targ se pot investi in reclama pur si simplu. Cu mult mai mult succes!”-scrie Ctin Soviala pe facebook adaugand ca “promovarea pe care o ….promoveaza PSD Sibiu si Ministerul Turismului a ramas mult in urma nivelului la care se afla Sibiul astazi. Ei incearca sa vanda telefoane cu disc in fata unei fabrici de smart-phone-uri!”.

În incheiere Constantin Sovaiala spune ca “PSD Sibiu, filiala a partidului aflat la putere,condusa de un membru al Guvernului Romaniei, ar trebui sa fie o permanenta mana de ajutor pentru autoritatile locale. Deocamdata, dupa doi ani de la alegeri, este doar o sursa inepuizabila de comunicate de presa, un promotor al politicii binelui facut doar din vorbe”.
    Trimite prin e-mail