joi, 8 noiembrie 2018

Publicat la 11/08/2018 07:07:00 a.m. de Anonim

Ofsaid la ministrul Sănătății


Deputatul liberal Constantin Șovăială a reacționat dur, după ce, aflată în vizită la Sibiu, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat că a aflat doar din presă despre planul de a construi un nou spital județean.

„Ca orice pesedist adevărat, doamna ministru își blochează orice informație  care nu are legătură cu partidul. Principiul este destul de simplu: dacă nu are legătura cu PSD, înseamnă că nu există! Dincolo de glumă, însă, dacă ministrul nu știe, nu înseamnă că nu știe nici Ministerul! Doamna ministru poate întreba în instituția pe care, vremelnic, o conduce ce documente și în ce scop a transmis Ministerul Sănătății Consiliului Județean Sibiu. O să afle că este vorba, între altele, despre un studiu tehnic și că acesta se referă la un nou spital. Studiul tehnic a fost predat pe bază de protocol încheiat între Sibiu și Ministerul Sănătății. Înțeleg că schimbarea miniștrilor PSD în funcție de anotimp, de Teleormanul din buletin și în funcție de dispoziția domnului Dragnea a devenit o activitate periodică, însă poate se cuvine ca cei care preiau funcțiile să aibă un minim bagaj de informații (a nu se confunda cu valiza de informații!) de la predecesorii lor“, a comentat Șovăială.
Secretarul general al PNL Sibiu a reamintit că proiectul a parcurs deja etape importante, iar „PSD a rămas tot la nivel de povești“. „Consiliul Județean Sibiu a întabulat un teren, a prezentat rezultatele studiului de mediu, a inițiat procedurile pentru realizarea caietelor de sarcini necesare licitațiilor de întocmire a studiilor de fezabilitate, a încheiat un parteneriat cu Primăria Sibiu. Pesediștii vor ca spitalul să se construiască în altă parte, pe un teren care nu aparține Sibiului și despre care nu există nici măcar un indiciu temeinic că ar putea ajunge al Sibiului. PSD refuză să vină alături nu de PNL sau FDGR, ci alături de instituțiile sibienilor în acest demers și-și inventează scuze dintre cele mai penibile pentru asta“, susține Constantin Șovăială.
    Trimite prin e-mail