miercuri, 28 noiembrie 2018

Publicat la 11/28/2018 09:12:00 a.m. de Anonim

În 2019, județul Sibiu pariază pe gastronomie


Primarul Gheorghe Roman a participat la lansarea oficială a programului Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019, în condițiile în care Primăria Mediaș se numără printre fondatorii consorțiului de organizare. Programul va cuprinde, anul viitor, întreg județul Sibiu.

Mediașul a fost reprezentat la eveniment de primarul Gheorghe Roman, viceprimarul Christine Thellmann și trei consilieri municipali. „Municipiile Sibiu şi Mediaş, Consiliul Judeţean Sibiu şi partenerii lor au lansat programul Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019, un demers care, după succesul Capitalei Culturale, are şansa de a arăta lumii calităţi speciale ale zonei. Am convingerea ca Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu, doamna Astrid Fodor, primarul Sibiului, primarul Mediaşului, colegul meu Gheorghe Roman şi partenerii lor vor face dovada unui proiect nu doar de un an, ci a unuia cu efecte pe termen lung. Elaborarea unei strategii care să vină în sprijinul producătorilor locali şi care să le facă cunoştinţă turiştilor (deja captivaţi de Sibiu) cu gastronomia Sibiului. Este o iniţiativă pentru care nu pot transmite decât felicitări. De altfel, acelaşi lucru l-a făcut şi preşedintele României, Klaus Iohannis. Sibiul dovedeşte inteligenţă la nivelul administraţiei, iar anul 2019, cu toate provocările anunţate deja, o să arate din nou ţării şi nu numai ei, că regiunea merită toate superlativele“, a apreciat deputatul Constantin Șovăială.

„Un eveniment pe gustul meu“

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat convins că programul Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană 2019 va fi un mare succes. Programul a fost lansat oficial, săptămâna trecută, la Clubul Diplomatic din București, dar primele demersuri au fost făcute acum patru ani, când Iohannis era primarul Sibiului. „Pe scurt, dragi prieteni: «Sibiu - Regiune Gastronomică», un eveniment pe gustul meu! Dacă mai mulţi lucrează împreună, proiectul devine mai mare, mai fezabil, mai puternic, mai vizibil şi sper ca acesta să devină mai gustos. Apreciez foarte mult faptul că aţi reuşit dintr-un proiect incipient, care a fost în 2014, să aduceţi laolaltă foarte mulţi actori locali şi să promovaţi regiunea Sibiului. Această abordare de regiune este autentic europeană şi, din acest punct de vedere, sunt convins că va fi un mare succes şi dintr-un alt motiv: mâncarea din Sibiu şi din Mărginime realmente este cea mai bună. Încercaţi şi vă veţi convinge!”, a spus Iohannis.



Dezvoltare prin cultură și turism

Președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, i-a îndemnat pe cei prezenți să se gândească la Sibiu în 2019 ca la o gazdă primitoare. „În 2019 și de atunci încolo îmi doresc să oferim o aventură a gusturilor, o explorare completă a simțurilor, tuturor celor care ne trec pragul și ajung fie în Mediaș, fie în Biertan, fie în satele din Mărginimea Sibiului sau în orice altă parte îi poartă pașii“, a declarat Cîmpean.
    Trimite prin e-mail