marți, 20 noiembrie 2018

Publicat la 11/20/2018 09:47:00 a.m. de Anonim

Gata pentru iarnă!

Zăpada căzută la începutul acestei săptămâni nu a creat probleme la Mediaș.


ECO-SAL a intervenit cu mai multe utilaje și a împrăștiat, în primele ore ale dimineții de ieri, circa 15 metri cubi de sare. Societatea a achiziționat pentru această iarnă încă o sărăriță și două lame noi.
Din 15 noiembrie, ECO-SAL asigură permanența la nivelul municipiului, iar ieri dimineață s-a intervenit pentru prima dată în această iarnă. Operatorul de salubritate va asigura activitatea de deszăpezire cu un număr de șase utilaje și o cantitate importantă de materiale antiderapante. „Începând cu data de 15 noiembrie, operatorul de salubritate ECO-SAL, asigură pe străzile din municipiu Mediaș activitatea de deszăpezire. Stocurile de materiale antiderapante sunt în prezent de circa 100 tone, urmând ca în perioada următoare să asigurăm diferența până la 500-600 tone”, a explicat Dan Vasi, directorul general al societății ECO-SAL.

Cu prioritate

Intervenţia pe străzile municipiului în momentul în care vor avea loc căderi de zăpadă se va face prioritizat. Astfel, mai întâi se va interveni pe străzile principale cu scopul de a asigura fluenţa traficului, iar ulterior se va intra şi pe străzile din cartiere. În cazul depunerii stratului de zăpadă şi formării gheţii sau poleiului, societatea ECO-SAL are obligaţia ca arterele de circulaţie a mijloacelor de transport în comun şi trotuarele din dreptul acestora, spaţiile destinate traversării pietonale a străzilor, respectiv refugiile de pietoni ale staţiilor mijloacelor de transport în comun să fie practicabile în cel mult patru ore de la încetarea ninsorii. (A.P.)
    Trimite prin e-mail