marți, 20 noiembrie 2018

Publicat la 11/20/2018 09:45:00 a.m. de Anonim

Constantin Șovăială face opoziție activă


Deputatul PNL de Sibiu Constantin Șovăială a semnat, de la începutul sesiunii parlamentare și până în prezent, 15 întrebări și interpelări către instituțiile statului, pe teme din domeniul educației (manuale, decontări), al lucrărilor publice (autostrada Lugoj-Deva, viaductele de cale ferată), din domeniul silvic și din cel al sănătății.


„Mii de rezidenți din România sunt în situația celor de la Craiova!”

Cu privire la acesta din urmă, parlamentarul de Sibiu a cerut ministrului Sănătății să explice motivele pentru care este tergiversată angajarea medicilor rezidenți.
„Operația de la Craiova (cazul Florin Busuioc) a fost făcută de medici rezidenți care nu au fost angajați la Spitalul Județean din Craiova. Ca ei sunt mii în toată țara! Din ce am aflat, solicitările sunt refuzate, iar scoaterea la concurs a posturilor este tergiversată de luni întregi”, se arată în interpelarea semnată de Șovăială.
Parlamentarul PNL a solicitat să i se comunice care este situația rezidenților la nivel național și care sunt motivele întârzierii  organizării concursurilor.

România, deraiată de pe traiectoria europeană

Din septembrie și până în prezent, liberalul a susținut în plenul Camerei șase declarații politice, cele mai recente referindu-se la felul în care Guvernul României se raportează la instituțiile europene.
„Guvernul Dăncilă uită că s-a angajat să respecte tratatele Uniunii Europene”, a afirmat acesta, într-una dintre declarațiile sale, amintind de obligația neîndeplinită a României de a închide gropile de gunoi neconforme, de ignorarea semnalelor Comisiei Europene, precum și de slaba absorbție a fondurilor comunitare.

Proiecte legislative

De la începutul sesiunii, Constantin Șovaială a semnat în calitate de inițiator sau susținător 12 proiecte legislative, între acestea fiind cel de modificare a regulamentului Camerei Deputaților în sensul posibilității propunerii revocării din funcție a președintelui Camerei de către o treime dintre deputați (lucru nepermis, acum din cauza unei prevederi restrictive) și cel de susținere a tinerilor care vor să cunoască activitatea Camerei Deputaților.

Întâlniri în județ

În calitate de secretar general al PNL Sibiu, Constantin Șovăială a participat în ultima lună la întâlniri cu organizațiile din Sadu, Boița, Tălmaciu, Racovița, Bîrghiș și Avrig și a luat parte la evenimente publice desfășurate la Copșa Mică sau în municipiul Sibiu.
„Întărirea organizațiilor noastre este un efort continuu, la care particip alături de doamna președinte Raluca Turcan, de doamna președinte a Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, alături de primarii noștri din județ, de consilierii locali și județeni. Suntem în fața unui veritabil atac asupra instuțiilor statului și împotriva principiilor pe care ni le-am asumat oficial în 2007, a valorilor pentru care am luptat în 1989 și în care credem. Nu putem permite ca PSD să-și bată joc de toate acestea, să ne întoarcă din drum. De aceea, peste tot în județ transmitem același mesaj către colegii liberali, către simpatizanții noștri, către cetățenii cărora le pasă de țară: să nu se lase influențați de propagandă, să nu se lase intimidați și să explice oamenilor că locul României este în Europa, nu la marginea sau în afara ei, așa cum sugerează PSD”, spune deputatul PNL.

La dispoziția cetățenilor

Locuitorii zonei de nord care vor să intre în dialog cu deputatul Constantin Șovăială se pot adresa cabinetului parlamentar din Mediaș, situat în Piața Regele Ferdinand nr. 1.
    Trimite prin e-mail