joi, 8 noiembrie 2018

Publicat la 11/08/2018 07:36:00 a.m. de Anonim

Campanie pentru Neonatologie


Comunitatea locală sare în ajutorul copiilor născuți prematur. Clubul Rotaract Mediaș derulează, alături de grupul local „Mămici, Pitici și Burtici“, o strângere de fonduri. Aceasta este intitulată „Împreună pentru nou-născuții din Mediaș“ și își propune să adune 45.000 lei.

Alex PÎNTEA

Banii vor fi folosiți pentru achiziția de aparatură medicală necesară Secției de Neonatologie a Spitalului Municipal Mediaș.

45.000 lei - suma propusă

Cele două organizații au demarat, în această săptămână, campania de strângere de fonduri intitulată „Împreună pentru nou-născuții din Mediaș”. În următoarele cinci luni, aceasta își propune să strângă suma de 45.000 lei. Banii sunt necesari pentru achiziția unui incubator, a unui aparat de vizualizare vene și a unui detector de bilirubină. Aparatura medicală este destinată Secției de Neonatologie a Spitalului Municipal Mediaș. „Copiii născuți prematur sunt printre cei mai vulnerabili membrii ai societății. Din fericire, în Mediaș avem o ecție de Neonatologie care poate ajuta copilașii născuți înainte de termen, însă în ultima perioadă au fost tot mai mulți prematuri, iar spitalul, deși alocă fonduri pentru achiziția de aparatură nouă și performantă, este limitat. Acest proiect a apărut din dorința de a fi alături de echipa care face eforturi pentru  a da o șansă de supraviețuire fiecărui copilaș ce vine pe lume la Mediaș. Ne propunem achiziția unui incubator performant, a unui detector de bilirubină și a unui aparat de vizualizat venele micuților. Pentru a reuși, avem nevoie de 45.000 de lei și implicarea comunității locale”, a explicat Ina Lupu, unul dintre inițiatorii proiectului.

Program de evenimente

Organizatorii campaniei au gândit pentru următoarea perioadă un program de manifestări în care și-au propus să implice comunitatea locală. Astfel, vor fi organizate o serie de evenimente educaționale, culturale, creative și de recreere. Acestea se vor derula într-o perioadă de 5 luni, până în martie anul viitor.


„Unul dintre evenimentele la care ne-am gândit este un târg de Crăciun cu produse hand-made realizate de mămicile talentate din Mediaș sau împrejurimi. Fiecare va aduce produse realizate manual, iar banii adunați vor fi donați pentru proiect. Bazarul va fi și o ocazie minunată să ne cunoaștem, să vedem munca fiecăruia, dar și să achiziționăm cadouri unice și deosebite pentru cei dragi”, a adăugat Ina Lupu.

Donații în cont

Persoanele care doresc să contribuie la strângerea celor 45.000 lei sau chiar mai mult pot dona în contul RO22 BTRL RONC RT02 8910 0001. Acesta este deschis la Banca Transilvania, pentru Asociația Rotaract Club Mediaș. Cei care donează sunt rugați să facă precizarea că  banii sunt pentru proiectul „Împreună pentru nou-născuții din Mediaș”.
    Trimite prin e-mail