joi, 11 octombrie 2018

Publicat la 10/11/2018 06:30:00 a.m. de Anonim

Restanțieri la impozite



Medieșenii, persoane fizice și juridice, au plătit la bugetul local până la sfârșitul lunii septembrie peste 26,1 milioane lei, reprezentând taxe și impozite. Bugetul local a încasat până la finalul semestrului al doilea din acest an aproximativ aceeași sumă ca și anul trecut.

Începând din 2 octombrie, contribuabilii care nu s-au încadrat în termenul legal vor fi obligați să plătească și majorări în cuantum de 1% pe lună sau fracțiune de lună. În această situație se regăsesc peste 7.800 persoane fizice si 730 persoane juridice.
„1 octombrie a fost ultima zi în care s-au mai putut achita impozitele locale pentru anul 2018 fără majorări de întârziere. În municipiul Mediaș în primele 9 luni ale anului, au achitat integral impozitele și taxele locale un număr de peste 23.000 persoane fizice, ceea ce reprezintă 64% din totalul persoanelor fizice înregistrate în evidența noastră și 863 persoane juridice, reprezentând 85% din numărul acestora. Totalul încasărilor în această perioadă se ridică la suma de 26,14 milioane de lei. Începând cu data de 2 octombrie, pentru principalele impozite, respectiv impozitul pe clădiri, teren și auto, se vor calcula majorări de întârziere conform reglementărilor legale în vigoare, adică de 1% pe lună sau fracțiune de lună”, avertizează Dan Mărginean, directorul Direcției Fiscale Locale. (A.P.)
    Trimite prin e-mail