miercuri, 17 octombrie 2018

Publicat la 10/17/2018 06:04:00 p.m. de Anonim

Proiect european la Şcoala „Hermann Oberth“

Şcoala Gimnazială „Hermann Oberth“ din municipiul Mediaş este partener într-un proiect Erasmus+ alături de o școală din Leon, Spania, și una din Braunschweig, Germania.

Un grup de 25 elevi din clasele a VII-a, coordonați de trei cadre didactice, vor derula mai multe activități în perioada septembrie 2018 - august 2020. Proiectul se va finaliza cu realizarea în comun a unei cărți de bucate, iar pentru asta elevii din Mediaș vor lucra într-o grădină pe care o vor amenaja pe un teren din oraș.
„Acest proiect se numește «Clever and Healthy», iar obiectivele sunt, pe lângă socializare, copiii noștri să își facă prieteni și să cunoască culturi noi, să avem un rezultat palpabil, o carte de bucate. Pentru realizarea acestei cărți de bucate, vor lucra efectiv acești copii împreună. Astfel, în luna ianuarie a anului viitor, vor veni la Mediaș un grup din Spania și unul din Germania, iar copiii vor lucra împreună la acest produs. De asemenea, în iunie 2019, vor merge copiii noștri în Germania, iar în 2020 vor merge în Spania. Pentru a realiza această carte de bucate, trebuie să grădinărească, așa că vom face o grădină în care efectiv copiii vor lucra. Aceasta este activitatea principală, dar mai avem și alte activități în acest proiect, de exemplu «Dance for kindness», va fi a treia ediție anul acesta, iar acum, în cadrul Zilelor Erasmus, au fost demarate aceste activități“, a explicat coordonatorul de proiect Dana Havriciuc. (A.P.)
    Trimite prin e-mail