joi, 18 octombrie 2018

Publicat la 10/18/2018 11:55:00 a.m. de Anonim

Mediașul, promovat în China


În perioada 10-15 octombrie, la invitația oficialilor chinezi, cu sprijinul Institutului Confucius din cadrul Universității Lucian Blaga Sibiu, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu, alături de cei ai Primăriei Mediaș, au desfășurat o vizită în cea mai dezvoltată provincie a Chinei, Jiangsu, cu o populație de aproximativ 80 de milioane de locuitori.

Educația, cultura, precum și schimburile economice au fost identificate ca domenii de interes pentru cooperarea dintre cele două regiuni.


În cadrul forumului, la secțiunea dedicată turismului, reprezentanții Primăriei Mediaș au susținut o prezentare despre municipiul de pe Târnava Mare. În cadrul acestei vizite, municipiul Mediaș, reprezentat de primarul Gheorghe Roman și viceprimarul Christine Thellmann, a semnat un memorandum de înțelegere în vederea cooperării cu orașul Gaoyou.
“Vizita a avut loc în contextul aniversării a 40 de ani de la reforma în care s-a angajat China, reformă care a adus cu sine o mai mare deschidere spre cooperare internațională”, se arată într-un comunicat remis de cabinetul președintelui Daniela Cîmpean.
Vizita a inclus și expoziția de horticultură a provinciei Jiangsu, realizată în cadrul unui parc ce va găzdui Expoziția Internațională de Horticultură din 2021, cu o suprafață de 320 hectare. Județul Sibiu a primit invitația de a participa în cadrul expoziției, alături de alte regiuni din lume.
    Trimite prin e-mail