joi, 11 octombrie 2018

Publicat la 10/11/2018 09:30:00 a.m. de Anonim

Mediaşul în curăţenie


Luni dimineața a început curăţenia de toamnă în municipiul de pe Târnava Mare. Până pe 9 noiembrie, vor fi organizate acţiuni ample de igienizare în toate zonele oraşului de către operatorul de salubritate ECO-SAL şi Direcția de Administrare a Domeniului Public. În toată această perioadă, se vor colecta gratuit deşeurile biodegradabile, vegetale şi cele voluminoase. Primarul Gheorghe Roman a lansat un apel către medieșeni să contribuie și ei la curățenia de toamnă.


Alex PÎNTEA

Angajaţii ECO-SAL şi cei ai Direcției de Administrare a Domeniului Public, alături de utilajele operatorului de salubritate, au intervenit, luni, în centrul istoric. Aleile au fost măturate şi igienizate, iarba a fost tăiată, iar piaţa a fost curăţată de către automăturătoare. În următoarele patru săptămâni, se va interveni în toate zonele oraşului, pentru ridicarea tuturor tipurilor de deşeuri, iar pe fiecare stradă în parte se va mătura mecanizat sau manual. „Până pe 9 noiembrie se desfășoară campania «Curățenia de toamnă». În toată această perioadă, operatorul de salubritate va efectua activități de întreținre, de colectare a vegetalelor și a voluminoaselor de la case și de la blocuri. Rog cetățenii municipiului Mediaș să respecte calendarul primit de la ECO-SAL pentru o mai bună desfășurare a activității“, a anunțat Bogdan Seicean, directorul general adjunct al societăţii ECO-SAL.


Se ridică gratuit

În această perioadă, se vor colecta gratuit de la medieşeni deşeurile biodegradabile, vegetale şi cele voluminoase. Persoanele care nu se pot încadra în calendarul de colectare stabilit de către operatorul de salubritate au posibilitatea de a se deplasa oricând şi de a le depozita gratuit la Centrul pentru Preluarea Separată a Deşeurilor, aflat pe strada Gării, lângă staţia de epurare a apei. „Colectăm toate felurile de deşeuri, începând cu cele vegetale din grădini, deşeuri voluminoase şi altele de care dorim să ne scăpăm cu ocazia curăţeniei în gospodării”, a menționat Seicean.

Director nou

Societatea ECO-SAL are un nou director general. Iosif Balog a demisionat, zilele trecute, iar interimatul la conducerea operatorului de salubritate este asigurat de către Dan Vasi. Jurist de profesie, acesta a activat până acum ca și consilier juridic și lucrează la ECO-SAL de la înființarea societății.


„Aș vrea să mulțumesc primarului Gheorghe Roman pentru sprijinul și încrederea acordată odată cu preluarea funcției de director general în cadrul societății. Vreau să asigur autoritățile locale asupra faptului că societatea va urmări respectarea principiilor care stau la baza organizării și funcționării acestui serviciu, iar pe utilizatorii serviciilor de salubrizare, persoane fizice sau societăți comerciale, că vom încerca să răspundem nevoilor acestora și mai mult decât atât, exigențelor care reprezintă de altfel o provocare în materie de servicii de utilitate publică”, a explicat Vasi.
    Trimite prin e-mail