vineri, 5 octombrie 2018

Publicat la 10/05/2018 07:00:00 a.m. de Anonim

Început bun în Cupa României la baschet


CSM Mediaș s-a calificat în turul II al Cupei României la baschet masculin.

Formația pregătită de Mihai Popa și Dan Popa a câștigat partida disputată sâmbătă seara, în Sala Sporturilor, în compania echipei CSM Miercurea Ciuc, cu scorul de 91-78. Medieșenii merg în faza următoare a competiției cu victorii în ambele confruntări din turul I.

Victorie fără emoții

CSM Miercurea Ciuc a câștigat la limită, scor 24-23, primul sfert al partidei de la Mediaș. Până la pauza mare, formația gazdă a trecut la timona jocului și a intrat cu 11 puncte avantaj la cabine. Sfertul al treilea s-a încheiat la egalitate, scor 21-21, iar în actul decisive, toți medieșenii au fost mai exacți la finalizare și au câștigat în cele din urmă la o diferență de 13 puncte. Andrija Simovic a încheiat partida cu 23 puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, Milan Vulic a avut tot 23 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, iar Stefan Sajin a avut 12 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive. „A fost primul meci acasă și probabil de aceea am început puțin cam emotivi. După aceea, am reușit să intrăm bine în joc și am încercat să avem o rotație cât mai lungă. Știam că la un moment dat cei de la Miercurea Ciuc vor ceda. Am vrut să rulez tot lotul, au jucat de la început și juniorii. Sunt mulțumit. Este greu totuși să joci un meci retur când știi că ai câștigat primul joc cu 16 puncte, e greu de motivat echipa”, a explicat tehnicianul Mihai Popa. 

Baschet de calitate

CSM Mediaș își propune să crească de la meci la meci, în condițiile în care lotul s-a schimbat radical comparativ cu sezonul trecut. Conducerea tehnică susține că echipa se află actualmente la 60-70% din potențial.  „Noi ne propunem să creștem de la joc la joc. Vrem să creștem din punct de vedere baschetbalistic și să putem practica un joc cât mai bun, care să ne aducă și victoriile, pentru că în grupa valorică B o să întâlnim echipe mai puternice, cu 4 jucători străini. Nu ne propunem un obiectiv pe termen lung și ne gândim doar ca la meciul următor să practicăm un baschet cât mai de calitate. Echipa se află la maxim 60-70% din potențial. Mai avem nevoie de un jucător în rotație, pe poziția 1, care în cursul săptămânii viitoare sau în cel mult două săptămâni va fi aici. Atunci vom putea fi mult mai competitivi”, a adăugat Popa. 

CSO Voluntari în turul II

Echipa de baschet a Clubulului Sportiv Municipal Mediaș și-a aflat adversarul din turul II al Cupei României. Tragerea la sorți pentru această fază a competiției a avut loc luni, la sediul Federației Române de Baschet. Formația pregătită de Mihai Popa și Dan Popa va întâlni CSO Voluntari. Confruntarea va avea loc în dublă manșă, în zilele de 17, respectiv 24 octombrie. (A.P.)
    Trimite prin e-mail