joi, 4 octombrie 2018

Publicat la 10/04/2018 08:43:00 p.m. de Anonim

Gaz Metan Mediaș a acumulat 17 puncte și rămâne pe locurile de play-off


Gaz Metan a învins Politehnica Iași cu scorul de 1-0 și rămâne pe locurile de play-off. Căpitanul Marius Constantin a ratat o lovitură de pedeapsă în prima repriză a partidei cu moldovenii, dar gruparea de pe Târnava Mare a dat lovitura în prelungiri, printr-un gol reușit de Ely Fernandes. După o victorie chinuită la Rădăuți, elevii lui Teja merg mai departe și în Cupa României, unde îi așteaptă campioana CFR Cluj.


Alex PÎNTEA

Gaz Metan a avut prima ocazie a partidei cu Politehnica Iași în minutul 7, atunci când David Caiado a centrat în careul de 16 metri, Carlos Fortes a deviat ușor, dar portarul ieșenilor a fost pe fază. În minutul 16, același Caiado a centrat în careu, Gallego a respins mingea cu mâna, iar centralul a indicat punctul cu var. A executat Constantin, însă portarul Alberto Cobrea a reușit să respingă. După o jumătate de oră de joc, Fortes a trimis cu capul peste poartă, după o centrare a lui Caiado, iar repriza s-a încheiat cu scor alb.

Gol pe final

La zece minute de la reluarea jocului, Fortes a trimis cu capul pe lângă poarta moldovenilor după centrarea lui Caiado. Nici Răzvan Trif nu a găsit poarta  în minutul 63, iar șutul lui Fernandes a fost și el blocat de defensiva Iașiului. În minutul 80, Yazalde Gomes, jucător intrat pe parcursul reprizei secunde, a trimis și el cu capul peste poarta adversă. Gaz Metan a dat lovitura în primul minut de prelungiri. Nasser Chamed a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, Iulian Cristea nu a reușit să reia, mingea a rămas în 6 metri, de unde Ely Fernandes a trimis-o în poartă și a adus victoria formației sale.

Victorie meritată

La finalul partidei cu ieșenii, tehnicianul alb-negrilor și-a felicitat jucătorii. Mihai Teja spune că aceștia au dat dovadă de caracter și au avut o atitudine bună pe tot parcursul jocului, chiar dacă au ratat o lovitură de pedeapsă în prima repriză. „Sunt bucuros că am câștigat acest meci. Era foarte important pentru noi să ne menținem acolo în față. E important că strângem puncte și este foarte bine că am câștigat. Vreau să îi felicit pe jucători, au avut o atitudine bună din minutul 1 până în minutul 95. Chiar dacă am ratat un penalty, poate a fost acolo o cădere psihică, dar am băieți cu caracter și mă bucur că au revenit mult mai puternici, iar în repriza a doua am avut o posesie de 72% și cred că am fost echipa care a dominat acest joc”, a explicat Teja. 


Calificare la penalty-uri

Săptămâna trecută, Gaz Metan s-a calificat cu emoții în optimile Cupei României. Gruparea de pe Târnava Mare a trecut de Bucovina Rădăuți după executarea loviturilor de pedeapsă. A fost 1-1 la finalul timpului regulamentar de joc și 8-7 după penalty-uri. În faza următoare a competiției, formația lui Mihai Teja va întâlni campioana CFR Cluj. Partida se va disputa pe teren propriu, în perioada 29 octombrie - 4 noiembrie.
    Trimite prin e-mail