joi, 18 octombrie 2018

Publicat la 10/18/2018 12:06:00 p.m. de Anonim

Ediție jubiliară a Zilelor Culturii Maghiare


Vineri încep Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu.


Alex PÎNTEA

Evenimentul a ajuns anul acesta la ediția cu numărul XX, iar festivitățile vor dura zece zile. Sunt programate evenimente în orașele Mediaș, Sibiu, Dumbrăveni, Copșa Mică și Agnita, respectiv în localitățile din mediul rural Alma, Șmig, Blăjel și Boian. Astfel, vor avea loc piese de teatru, un spectacol susținute de ansamblul de dansuri populare „Gyöngyvirág” din Mediaș, Balul Strugurilor, proiecții de film și alte evenimente. 

În nouă localități

Zilele Culturii Maghiare din județul Sibiu au ajuns la ediția cu numărul XX. Evenimentul va fi organizat anul acesta în perioada 19-28 octombrie. În acest interval de timp, comunitatea maghiară din județ are posibilitatea de a participa la evenimente culturale, un număr important de localități fiind implicate în proiect. Este vorba de orașele Mediaș, Sibiu, Dumbrăveni, Copșa Mică și Agnita, respectiv satele Alma, Șmig, Blăjel și Boian.

Evenimente diverse

Zilele Culturii Maghiare vor debuta mâine seară, începând cu ora 19.00, la Sala Traube, acolo unde va susține un spectacol Opera Maghiară din Cluj-Napoca. Programe pentru copii, teatru, prezentare de carte, vizionare de film, stand-up comedy, spectacole de dans popular și multe alte evenimente își așteaptă apoi publicul timp de zece zile. „Anul acesta, sărbătorim 20 de ani, de când toamna, pentru comunitatea maghiară din județ înseamnă evenimente și festivități. Printre punctele de atracție de la această ediție se vor număra Teatrul «Metamorf» din Budapesta, Opera Maghiară de Stat din Cluj, concertul trupei Titan, Balul Strugurilor, proiecții de film, o slujbă festivă ecumenică, dar și stand-up comedy. Intrarea va fi liberă la toate programele”, anunță Orosz Csaba, președintele Organizației Județene UDMR Mediaș. 


Cu sprijinul primăriei

Organizatorii ediției din acest an a Zilelor Culturii Maghiare din județul Sibiu sunt Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Organizația Județeană UDMR Sibiu, Uniunea Tineretului Democrat Maghiar Mediaș. Societatea Maghiară de Cultură din Transilvania - Organizația Județeană Sibiu, precum și Asociația Culturală Gyöngyvirág. Evenimentul este organizat cu sprijinul Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret din cadrul Primăriei Mediaș. 
    Trimite prin e-mail