miercuri, 17 octombrie 2018

Publicat la 10/17/2018 06:08:00 p.m. de Anonim

Clinică europeană la Mediaș


Dr. Teodor Holhoș a deschis la Mediaș a treia clinică din rețeaua Opticline.



Clinica de diagnostic și chirurgie oftalmologică Opticline - Dr. Teodor Holhoș și-a deschis oficial porțile pe Șoseaua Sibiului nr. 55, în cartierul Vitrometan. Este a treia unitate din rețeaua Opticline și singura din județul Sibiu. Clinica este dotată cu aparatură de ultimă generație, cu ajutorul căreia se vor putea face investigații și proceduri complexe, și oferă soluții chirurgicale minim invazive celor care suferă de cataractă, miopie, hipermetropie, dezlipire de retină, glaucom și alte afecțiuni oculare. 


Mediașul are, de la începutul acestei săptămâni, o clinică oftalmologică. După succesul celor două clinici din Alba Iulia și Turda, în care au fost tratați mii de pacienți, rețeaua Opticline s-a extins și în județul Sibiu. Medicul chirurg oftalmolog Teodor Holhoș, alături de o echipă de medici specialiști, va realiza în premieră pentru municipiul de pe Târnava Mare operații oftalmologice de înaltă precizie, necesare pentru tratarea afecțiunilor oculare. „Ne bucurăm că am reușit să deschidem această clinică Opticline în Mediaș. Încă de acum doi ani, ne-am propus să ne extindem și în județul Sibiu și să fim aproape de pacienții din această zonă. Ne dorim să putem oferi serviciile noastre unui număr cât mai mare de pacienți. La Alba Iulia și Turda, am realizat până în prezent peste 7.000 de operații și suntem fericiți că am putut ajuta un număr așa mare de pacienți să vadă bine din nou. Sunt foarte multe persoane care suferă din cauza diverselor afecțiuni oculare, însă putem spune cu bucurie că peste 95 la sută din cazuri sunt rezolvabile. Suntem mândri de ce am realizat până acum și mulțumirea pacienților noștri ne face să ne depășim în fiecare zi”, a declarat dr. Teodor Holhoș.


Aparatură ultraperformantă

Clinica de diagnostic și chirurgie oftalmologică Opticline Dr. Teodor Holhoș din municipiul Mediaș este dotată cu aparatură de ultimă generație, cu ajutorul căreia se vor putea face investigații și proceduri complexe. Printre acestea se numără: laser diabet, laser cataractă secundară, investigații glaucom, câmp vizual computerizat, tomograf de nerv optic (OCT), tomograf de retină (OCT), ecografie oculară, biometrie și Plusoptix pentru copii. Doctorul Teodor Holhoș va realiza în clinica din Mediaș intervenții chirurgicale oftalmologice de specialitate. Cei care suferă de cataractă, afecțiuni ale retinei sau cei care doresc să scape de ochelari pot apela la clinica Opticline pentru operații de înlocuire de cristalin în cazul pacienților afectați de cataractă, operații Laser Excimer pentru reducerea dioptriilor sau operații de retină.


Clinica Opticline din Mediaș oferă și servicii de optică medicală, precum și o gamă largă de rame și lentile de cea mai bună calitate, alături de consultații de specialitate pentru alegerea ochelarilor. Printre brandurile de renume oferite de Opticline se numără Christian Lacroix, Gucci, Levi’s, Hugo Boss sau Max Mara.

A treia din rețea

Prima clinică Opticline s-a deschis la Alba Iulia, în anul 2011, proiectul fiind realizat cu capital privat integral. Doctorul Teodor Holhoș deține astăzi trei clinici de chirurgie, în Alba Iulia, Turda și Mediaș, precum și opt cabinete de optică în județul Alba: în Alba Iulia, Aiud, Blaj, Câmpeni, Sebeș, Cugir, Ocna Mureș și Teiuș. Încă de la deschiderea primei clinici din Alba Iulia, dr. Teodor Holhoș și-a propus să ofere întotdeauna pacienților servicii medicale la standarde europene, alături de echipamente performante, pentru ca intervențiile și investigațiile să fie întotdeauna la cel mai înalt nivel de calitate. 


A tratat peste 35.000 pacienți

Teodor Holhoș a urmat studiile Facultății de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu“ Cluj-Napoca și a efectuat rezidențiatul în același centru universitar. Totodată, a absolvit numeroase stagii de practică în Statele Unite ale Americii, Elveția, Germania și Franța. Studiile sale au fost și sunt în continuare completate de traininguri și cursuri de specialitate urmate în mai multe țări europene, în fiecare an. Acesta a tratat peste 35.000 pacienți, realizând până în prezent câteva mii de operații prin care a redat vederea pacienților săi, atingând și un record de 60 operații într-o singură zi.

„Îmi place să operez, pentru mine este o plăcere să fac operații la Mediaș!“

Monitorul de Mediaș: Deschiderea clinicii a reprezentat o premieră pentru municipiul Mediaș și județul Sibiu. Ce v-a determinat să vă extindeți?
Dr. Teodor Holhoș: M-a determinat să vin aici numărul mare de solicitări ale pacienților pe care i-am avut în Alba Iulia. Eu am operat deja în Alba Iulia foarte mulți pacienți din Mediaș și din împrejurimi, Sighișoara, Târnăveni și alte localități. Aceștia, neavând pe plan local posibilitatea de a se opera, au fost nevoiți să aleagă un loc unde să facă asta, iar o parte dintre ei m-au ales pe mine. Fiind mulțumiți, la recomandarea lor, am avut această deschidere, să vin și în Mediaș pentru operații. Eu sunt specializat în operații de cataractă, chirurgie refractivă laser și dezlipiri de retină. Prin faptul că îmi place să operez, pentru mine nu e o povară, ci o plăcere să vin să fac operații aici. 

Monitorul de Mediaș: Așadar, a fost o decizie luată pentru a le ușura viața pacienților din această zonă?
Dr. Teodor Holhoș: Da, fiind mai aproape de pacienți, clinica aceasta poate deservi mai ușor nevoile lor. Sunt foarte mulți pacienți care suferă, cu vedere scăzută, au probleme oftalmologice, iar acești pacienți de multe ori sunt în vârstă, se deplasează greu și, dacă nu au un sprijin, nu pot beneficia de acest ajutor oftalmologic. 

Monitorul de Mediaș: Ce fel de investigații și operații se pot realiza la clinica de la Mediaș?
Dr. Teodor Holhoș: De multe ori, pacienții consideră că oftalmologia înseamnă doar partea de ochelari, vin și le prescriem ochelari. Da, facem și asta, avem aparatură computerizată chiar pentru ochelari, nu mai folosim doar lentilele, folosim și un aparat special cu lentile automate, dar acesta este primul pas. Ulterior, pacienții sunt investigați cu aparatură ultraperformantă. Spre exemplu, avem un laser special, pentru cataractă secundară și pentru diabet sau boli ale retinei, se folosește în tratarea prin fotocoagulare a retinei diabetice. Avem, de asemenea, în premieră la noi în clinică, un tomograf în coerență optică. Acesta scanează cu laser la nivelul retinei și nervului optic, scanează cu mare precizie tot ce înseamnă patologiile de fund de ochi, are instalat softul de angiografie, deci este și un angiograf, vede vasele de sânge la nivel de microni. Retina are 200 de microni, iar aparatul scanează la nivel de microni. Pe lângă acestea, mai avem ecograf, biometru, pahimetru, deci putem face foarte multe investigații. Nu în ultimul rând, facem partea de operații. Mă refer la operații de cataractă, care durează 5 minute una, cu implant de cristalin, cu recuperare foarte rapidă, iar cele mai grele operații în oftalmologie sunt cele de retină. De exemplu, în cazul unei dezlipiri de retină, dacă pacientul nu se operează în primele săptămâni, șansele de reușită a vederii sunt minime. Sunt cazuri în care pacientul trebuie să beneficieze urgent de tratament de specialitate. Pentru asta avem la Mediaș o echipă formată din mai mulți medici și încercăm să le facilităm pacienților accesul la sănătatea ochilor lor.  

Alex PÎNTEA
    Trimite prin e-mail