vineri, 21 septembrie 2018

Publicat la 9/21/2018 02:30:00 p.m. de Anonim

Promisiuni mincinoase! Guvernul PSD-ALDE a luat cu 100 de mâini și a dat înapoi cu una singură


Municipiul Mediaș a pierdut anul acesta, în urma „revoluției fiscale“ marca PSD-ALDE, aproximativ 3 milioane de euro și a primit la rectificarea bugetară doar 30.000 de euro.

Alex PÎNTEA


Primarul Gheorghe Roman spune că promisiunile guvernanților, conform cărora nicio primărie din țară nu va pierde nimic în urma modificărilor aduse Codului Fiscal, s-au dovedit a fi minciuni, în condițiile în care sumele alocate la rectificare sunt insignifiante comparativ cu cele pierdute. „După cum se știe, Mediașul a pierdut aproximativ 3 milioane de euro, o sumă extrem de importantă pentru municipiul nostru. Ne amintim cu toții, probabil își amintesc și medieșenii, că la acea vreme Guvernul PSD-ALDE ne spunea că nimeni nu va pierde nimic, că atunci când se va face rectificarea de buget toată lumea va primi banii înapoi. În opinia mea, în acest moment promisiunile Guvernului s-au transformat în minciuni pentru că la această rectificare de buget am primit 140.000 de lei, adică aproximativ 30.000 de euro”, a precizat edilul șef al municipiului de pe Târnava Mare.

Bugete sărăcite

Reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10% a tăiat sume importante din bugetele autorităţilor locale. „Este din ce în ce mai clar că despărțirea dintre PSD și principiile descentralizării și autonomiei locale este definitivă! Declarațiile liderului suprem, Liviu Dragnea, conform cărora bugetele locale nu vor avea de suferit de pe urma revoluțiilor pesediste de tot felul, că minusurile au să fie acoperite de stat la rectificări sunt doar minciuni! Până acum, influențele pe hârtie păreau abstracte, astăzi însă este foarte simplu pentru oricine. Fără a mai explica în termeni contabili cum diminuarea cotelor autorităților locale prin Legea Bugetului din prima parte a anului conduce la venituri mai mici și fără să mai fie necesare detalii despre cum Statul și-a băgat mâinile în excedentele bugetare ale primariilor, astăzi avem cifrele clare. Desigur, nu putem bănui că pesediștii au ceva cu locuitorii acestor comunități. Nu cred că este rea-voință. E pur și simplu incompetență!“, consideră deputatul liberal Constantin Șovăială.

Cifrele dezastrului

Măsurile PSD-ALDE au produs următoarele efecte în bugete: Agnita - minus 712 mii lei, Dumbrăveni - minus 1.176 mii lei, Avrig - minus 356 mii lei, Arpașu de Jos - minus 50 mii lei, Bîrghiș - minus 43 mii lei, Brădeni - minus 94 mii lei, Chirpăr - minus 142 mii lei, Merghindeal - minus 156 mii lei, Orlat - minus 502 mii lei, Poiana Sibiului - minus 198 mii lei, Poplaca - minus 179 mii lei, Porumbacu - minus 756 mii lei, Șeica Mare - minus 62 mii lei, Șura Mare - minus 144 mii lei.
    Trimite prin e-mail