miercuri, 26 septembrie 2018

Publicat la 9/26/2018 07:33:00 a.m. de Anonim

Marca Ambrosi a renăscut la Mediaș


O nouă pagină de istorie s-a întors în timpul Weinfest Mediaș printr-un eveniment deosebit.


S-a refăcut încă o parte a adevărului istoric și marca Ambrosi a revenit la Mediaș, cu ajutorul baronesei Ileana von Kripp, descendenta Principelui Știrbey. Cu acesta, Ambrosi a fost asociat la pepinierele de la Buftea la începutul anilor 1900. De asemenea, lansarea a fost onorată cu prezența lui Gerhard Michael al VII-lea Ambrosi, descendent al familiei medieșene Ambrosi. 


Vinul Fetească Regală, soi care a fost denumit astfel de către Ambrosi în 1929, ediție de colecție limitată - 750 de sticle a fost lansat cu această ocazie cu vechea etichetă Ambrosi restilizată și actualizată, și vinificat la domeniul viticol de la Drăgășani al familiei Știrbey.


Ambrosi a fost unul din pionierii replantării viței de vie în Europa anilor 1900, cand Filoxera a decimat viile continentului. Ambrosi a fost președintele Asociațiunii Viticole Săsești din Transilvania, a deținut pepinierele de la Aiud, actuala stațiune de cercetare și dezvoltare pentru vinificație de la Blaj, depozitele de vin de la Mediaș și a fost asociat al Principelui Știrbey la pepinierele de la Buftea. Astfel, el a pus umărul la replantarea Transilvaniei și, împreună cu Principele Știrbey, a Țării Românești și a țărilor baltice.


    Trimite prin e-mail