vineri, 21 septembrie 2018

Publicat la 9/21/2018 12:52:00 p.m. de Anonim

Gruparea de pe Târnava Mare a acumulat 14 puncte și a urcat pe locurile de play-off


Gaz Metan a învins Universitatea Craiova cu scorul de 3-2. Pe lângă cele cinci goluri, s-au acordat patru lovituri de la 11 metri, iar Craiova a încheiat partida în zece oameni, după eliminarea lui Matteo Fedele din minutele de final ale jocului. În etapa următoare, Gaz Metan va întâlni Astra Giurgiu în deplasare, luni seara, de la ora 21.00.


Alex PÎNTEA

Universitatea Craiova a deschis scorul în minutul 5 al partidei de la Mediaș. Centralul Andrei Chivulete a acordat foarte ușor o lovitură de pedeapsă pentru olteni, după un presupus fault al lui Valentin Crețu la Mihăilă. A executat Alexandru Mitriță și a marcat. În minutul 11, Gaz Metan a primit și ea lovitură de pedeapsă, după un fault asupra lui Iulian Cristea. Căpitanul Marius Constantin a executat penalty-ul și a adus egalarea. Peste alte 6 minute, Darius Olaru a scăpat singur spre poartă, a șutat, însă Pigliacelli a reușit să respingă. La faza imediat următoare, Răzvan Pleșca a respins șutul de sub bară a lui Alexandru Mitriță. Gaziștii au trecut în avantaj în minutul 26, atunci când Ely Fernandes a centrat foarte bine în careu pentru Carlos Fortes, care a îndeplinit o simplă formalitate. Peste alte 4 minute, portarul Craiovei a scos cu piciorul o lovitură liberă bătută de David Caiado, iar la poarta cealaltă, Bărbuț a pătruns pe partea dreaptă în careul de 16 metri, dar a șutat slab, mult pe lângă poartă.

Repriză nebună

Actul secund a început cu șutul pe lângă poartă a lui David Caiado. În minutul 62, oaspeții au primit a doua lovitură de pedeapsă, după un contact în careu între Marius Constantin și Bărbuț. A executat același Mitriță, însă Răzvan Pleșca a reușit să pareze lovitura de pedeapsă. Centralul Andrei Chivulete le-a mai dat apoi oltenilor încă o lovitură de pedeapsă controversată. În minutul 73, Crețu a încercat să-l evite pe Mitriță, care se împiedicase în careul Gazului, iar Chivulete a arătat punctul cu var. A executat Elvir Koljic și a restabilit egalitatea. Chiar și așa, Gaz Metan nu a cedat, iar în minutul 82 Iulian Cristea a înscris spectaculos din interiorul careului pentru 3-2, care avea să rămână scorul final al întâlnirii. Cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar, Fedele a văzut cartonașul roșu după o intrare la Fofana Boubacar, iar cei din Bănie au terminat jocul în inferioritate numerică.


Echipă sudată

La finalul partidei câștigate în fața Universității Craiova, tehnicianul alb-negrilor și-a felicitat jucătorii. Mihai Teja crede că la Mediaș s-a format o adevărată familie, un grup bun, care își propune să dea totul în fiecare meci. „N-am văzut niciun penalty. E foarte greu să vezi de pe bancă. Cred că s-a văzut mai bine la TV şi cei din studio pot comenta. Chiar n-am văzut. Nu ne-am uitat în clasament. Vrem să ne pregătim bine şi să luăm fiecare meci în parte. Tragem linie la finalul sezonului regulat şi vedem unde suntem. Toate echipele sunt bune, este un campionat echilibrat. Băieţii au jucat cu inima, sunt bucuros pentru ei. Luăm fiecare meci în parte şi încercăm să dăm cât mai mult. S-a creat un grup foarte bun, o familie, şi sper să adunăm cât mai multe victorii“, a mai comentat Teja.
    Trimite prin e-mail