miercuri, 26 septembrie 2018

Publicat la 9/26/2018 07:12:00 a.m. de Anonim

Cum a fost la Weinfest Mediaș | FOTO


În perioada 21-23 septembrie, în vechea metropolă de vin a Transilvaniei, a avut loc un eveniment de înaltă ținută, în cadrul căruia istoria s-a împletit cu prezentul în cea mai mare degustare în aer liber din oraș a ultimilor 69 de ani.


Prin eforturi conjugate a trei organizații neguvernamentale, în parteneriat cu Consorțiul Sibiu 2019 - Regiune Gastronomică Europeană, autoritățile locale și regionale, Piața Regele Ferdinand I din Mediaș s-a transformat într-un loc magic, în care participanții au putut degusta licoarea lui Bacchus de la cele 17 mărci prezente, savura preparate alese ale diviziei culinare Master of Flames în frunte cu chef Marius Rafa și chef Radu Zărnescu și asculta acorduri ale artiștilor consacrați sau în ascensiune, pe care organizatorii au ales sa îi promoveze.


Invitat special care a onorat acest eveniment a fost baroneasa Ileana von Kripp, descendenta prințului Barbu Știrbey și soția baronului Jakob von Kripp, care a ales să servească personal pe cei care au dorit să deguste vinurile alese din domeniul viticol de la Drăgășani al vechii familii Știrbey. De asemenea, domnia sa a povestit participanților legăturile pe care care le-a avut prințul Știrbey cu istoria viticolă a zonei.


Organizatorii - Asociația Culturală Pusteblume Mediaș, Asociația Ardealul Mediaș și Asociația Locului Natal Mediaș - mulțumesc partenerilor: Primăria municipiului Mediaș, Consorțiul Sibiu 2019 - Regiune Gastronomică Europeană, Forumul Democrat German, precum și sponsorilor și partenerilor media. Sponsor principal: Romgaz Mediaș.

foto: Cristian Bîscă

foto: Cristian Bîscă

foto: Cristian Bîscă

foto: Cristian Bîscă

    Trimite prin e-mail