miercuri, 29 august 2018

Publicat la 8/29/2018 12:14:00 p.m. de Anonim

Investiții necesare pentru Policlinica Municipală Mediaș


Policlinica Mediaș se află într-un proces de reabilitare și modernizare. 



Anul trecut a fost reparat acoperișul clădirii, iar în prezent se lucrează în interior. Valoarea investițiilor se ridică la aproximativ 500.000 lei. Banii provin de la bugetul local al municipiului Mediaș. Lucrările de reparații și modernizare au ca termen de finalizare data de 31 octombrie. 

Lucrări complexe

Lucrările aflate în derulare la Policlinica Mediaș sunt stringente, în condițiile în care aici nu s-a mai intervenit de aproape cinci decenii. În aceste zile se lucrează la reamenajarea scărilor interioare, se schimbă ușile și ferestrele și sunt înlocuite instalațiile de încălzire și iluminat.  „De 47 de ani, nu au mai fost derulate astfel de lucrări la Policlinică și era momentul să se facă această investiție. Ne dorim ca cei aproximativ 60.000 de pacienți care apelează anual la serviciile Policlinicii să aibă parte de condiții dintre cele mai bune. Mulțumim primarului Gheorghe Roman și Consiliului Local Mediaș pentru că au decis să sprijine această investiție, alocând cei 500.000 de lei de la bugetul local”, a precizat Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului Municipal Mediaș.

De la bugetul local

Municipalitatea a alocat în bugetul local aproximativ 500.000 lei pentru aceste lucrări de reparații și modernizare la Policlinica Mediaș. Primarul Gheorghe Roman susține că spitalul va beneficia permanent de sprijin din partea municipalității. „Se poate observa că municipalitatea a alocat fonduri importante pentru anumite obiective de investiții. Mă refer aici la înlocuirea rețelelor de apă, canalizare, refacerea infrastructurii rutiere. Niciodată Spitalul Municipal Mediaș nu a fost lăsat deoparte, dimpotrivă, consider că am alocat fonduri importante pentru acesta, dar și pentru policlinică. Este firesc ca împreună să găsim cele mai bune variante pentru a le oferi oamenilor care, vrând-nevrând, trebuie să vină în policlinică, acele condiții firești pe care trebuie să le ofere un spital civilizat”, a explicat edilul-șef al municipiului de pe Târnava Mare.
Policlinica a fost dată în folosință pe 1 mai 1949, cu șapte servicii clinice de specialitate, două servicii auxiliare şi o comisie de pensionare.

Alex PÎNTEA
    Trimite prin e-mail