miercuri, 22 august 2018

Publicat la 8/22/2018 02:27:00 p.m. de Anonim

Eșec în deplasare


Gaz Metan Mediaș a fost învinsă de Viitorul, scor 2-0. Alb-negrii au făcut o primă repriză slabă la Ovidiu, în care au primit și un gol. În actul secund, au beneficiat de un om în plus, însă nu au reușit să concretizeze avantajul pe tabela de marcaj. În urma acestui eșec, gruparea de pe Târnava Mare a ajuns la două înfrângeri consecutive în campionat, asta după ce în runda precedentă a pierdut acasă cu FCSB. Duminică după-amiază, de la ora 18.00, Gaz Metan primește pe teren propriu vizita campioanei CFR Cluj. 


Alex PÎNTEA

Viitorul a controlat prima repriză a partidei desfășurate sâmbătă trecută pe teren propriu. În primul sfert de oră, șuturile lui Ianis Hagi nu au găsit cadrul porții lui Răzvan Pleșca, iar apoi alb-negrii au avut prima ocazie în minutul 21, atunci când reluarea lui Darius Olaru din careul de 16 metri a trecut peste poarta lui Valentin Cojocaru. În minutul 27, același Hagi a scăpat singur cu Răzvan Pleșca, dar portarul alb-negrilor a reușit să respingă. Golul a venit în minutul 29. După o lovitură de colț, Denis Drăguș a marcat cu o semifoarfecă din preajma punctului cu var. Drăguș a avut șansa de a face dubla în finalul reprizei, însă finalizarea sa nu a fost una reușită.

Superioritate degeaba

La zece minute de la reluarea jocului, Viitorul a rămas în zece oameni. Sebastian Mladen a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Chiar și așa, formația gazdă a avut șansa de a marca, însă Pleșca a reușit să respingă șutul lui Ciobanu. În minutul 64, Marius Constantin a încercat să finalizeze după o lovitură de colț, iar peste alte șase minute șutul lui Luis Aurelio a trecut departe de poarta Viitorului. În minutul 85, Ciobanu a scăpat singur cu Pleșca, într-o fază în care arbitrul nu a semnalizat un fault în atac al gazdelor, a trimis pe lângă acesta și a marcat. În minutul 88, Carlos Fortes a marcat cu o lovitură de cap, însă golul a fost anulat pentru un presupus off-side. În prelungirile partidei, lovitura de cap a lui David Caiado a lovit bara, iar Gaz Metan a revenit fără niciun punct de la Ovidiu.

Dezamăgit de joc

La finalul partidei pierdute în favoarea constănțenilor, tehnicianul alb-negrilor a explicat că formația sa a primit un gol stupid în actul secund.

MIHAI TEJA | antrenor: „A fost o primă repriză foarte bună a celor de la Viitorul, un joc bun, eu cred că e cea mai bună echipă din România, joacă cel mai frumos fotbal, unul de posesie, cu superioritate numerică, fotbal ofensiv.“

Mihai Teja a mai spus că, în opinia sa, Viitorul joacă cel mai frumos fotbal din campionatul Ligii 1. „Asta mă doare cel mai mult, pentru că în superioritate numerică am primit gol stupid, doi contra cinci sau doi contra șase, dar asta o să discut cu băieții, o să ne uităm la meci, sunt treburi de vestiar, dar mă doare. Sunt trist pentru că nu ai voie să primești gol în superioritate numerică. Noi am început prost, dar apoi la pauză am stat mai bine pe teren, am încercat să facem pressing mai sus, apoi a venit acea eliminare. Într-adevăr, am fost în superioritate numerică, dar când rămâi în 10 te concentrezi mai bine. Am încercat și pe benzi și în centru și în spatele liniei defensive adverse, dar nu a fost să fie. Am dat din nou bară, după care am luat golul decisiv și cred că acolo s-a terminat“, a comentat Teja.
    Trimite prin e-mail