miercuri, 18 iulie 2018

Publicat la 7/18/2018 07:11:00 p.m. de Anonim

Începe balul! Gaz Metan va disputa primul joc oficial pe teren propriu



Formația lui Mihai Teja va întâlni pe teren propriu Concordia Chiajna, în penultimul joc al primei etape. Alb-negrii au întăriri în noul sezon al Ligii 1: un portar, un fundaș, un mijlocaș și un atacant. Cristian Pustai a decis să continue la Mediaș, din postura de director tehnic. 


Alex PÎNTEA

Luni, de la ora 18.00, alb-negrii vor primi vizita Concordiei Chiajna. Peste exact o săptămână, urmează prima deplasare, pe terenul celor de la FC Voluntari. „Am intrat în linie dreaptă. Vom avea primul meci împotriva Concordiei Chiajna, o echipă bună, omogenă, care s-a întărit foarte mult din ceea ce am văzut. Pentru noi, fiecare meci va fi ca o finală. Trebuie să începem bine, pentru a nu mai ajunge în situația de anul trecut. E foarte greu să joci fiecare meci cu presiune“, a spus tehnicianul Mihai Teja.

Achiziții în toate compartimentele

Patru jucători noi au fost prezentați oficial, ieri, la Gaz Metan. Gruparea de pe Târnava Mare și-a asigurat serviciile lui Ricardo Batista, Bradley Diallo, Fofana Boubacar și Carlos Fortes. Primul dintre ei este portarul Ricardo Batista, jucător în vârstă de 31 ani, din Insulele Capului Verde, care are însă și cetățenie portugheză. Acesta a semnat pentru următorii doi ani. Diallo evoluează pe postul de fundaș central, este origine franceză și are 27 ani. El va îmbrăca tricoul alb-negru pentru următorul an, cu posibilitate de prelungire pentru încă un an. Boubacar evoluează pe postul de mijlocaș central, este născut în Guineea și are 27 ani, iar în următorii doi ani va juca pentru Mediaș. În vârstă de 23 ani, Carlos Fortes evoluează pe postul de atacant. Acesta are origini în Insulele Capului Verde, însă deține și cetățenie portugheză, fiind de altfel născut în Portugalia. Și contractul lui Fortes este pe doi ani.

CRISTIAN PUSTAI | director tehnic: „M-am înhămat la o altă muncă și de câte ori am intrat într-un proiect am dat totul și sper să reușesc și de data asta să dau totul. Nu ascund faptul că nu am renunțat la antrenorat și că este ceva provizoriu ce voi face la Gaz Metan și, în caz că va exista o ofertă de nerefuzat, am libertate din partea clubului să optez pentru așa ceva.“

Pustai continuă

Cristian Pustai a acceptat să ocupe funcția de director tehnic în cadrul clubului, însă ia în calcul să-și continue cariera de antrenor, dacă va avea ocazia. „Începem un drum nou, însă eu am mai lucrat în funcție de conducere. Este mai aproape de gazon acest început. Chiar și munca de birou pe care întrevăd are și ea valoarea ei. Este o perioadă grea pentru club și de câte ori a fost vorba despre așa ceva, am fost necondiționat alături de acest club, căruia îi datorez aproape totul și pentru asta am acceptat să rămân acasă. Aici sunt acasă, iubesc echipa asta și sper să facem în continuare lucruri frumoase”, a mărturisit Pustai.
    Trimite prin e-mail