marți, 24 iulie 2018

Publicat la 7/24/2018 12:55:00 p.m. de Anonim

Gaz Metan Mediaș a debutat cu dreptul în noul sezon competițional


Formația pregătită de tehnicianul Mihai Teja a învins Concordia Chiajna cu scorul de 2-1. Nasser Chamed a deschis scorul în prima repriză, dar ilfovenii au egalat până la pauză. Atacantul Carlos Fortes a adus victoria formației sale cu un șut de senzație în minutele de prelungiri ale partidei. În etapa următoare, Gaz Metan va juca, luni, în deplasare, cu FC Voluntari.


Alex PÎNTEA

Gaz Metan avut prima ocazie a partidei disputate aseară în minutul 13, atunci când Nasser Chamed a centrat în careu dintr-o lovitură liberă, iar Iulian Cristea a reluat cu capul peste poartă. În minutul 21, Darius Olaru a trimis spre poartă din unghi, iar mingea a căzut pe bara transversală. Peste alte șapte minute, alb-negrii au reușit deschiderea scorului. Valentin Crețu a centrat foarte bine de pe partea dreaptă, iar Chamed a înscris cu o lovitură de cap, din centrul careului mic. În minutul 34, Răzvan Pleșca a respins de pe linia porții șutul din lovitură liberă al lui Gorobsov. Egalarea a venit în minutul 39, atunci când Guessan Ghislain a înscris cu capul după o centrare a lui Matei. În ultimul minut al primei reprize, Mediașul a obținut o lovitură liberă indirectă de la 5-6 metri de poartă. Marius Constantin a pasat în partea stângă, David Caiado a șutat, dar mingea a fost respinsă de ilfoveni. 

MIHAI TEJA | antrenor: „Sunt bucuros pentru victorie, sunt bucuros pentru băieţi. Am avut şi puţin noroc, în ciuda vremii care nu a fost una foarte bună. Am avut ceva emoţii, pentru că nu ştiam dacă mai jucăm a doua repriză. Ne doream, simţeam că putem mai mult, aveam încredere în băieţi, ei aveau încredere în ei şi mă bucur că până la urmă am câştigat cu golul lui Fortes.“

Repriză întârziată

În pauza partidei de la Mediaş, unul dintre stâlpii instalației de nocturnă a fost lovit de un fulger, iar startul partidei a fost amânat cu aproximativ 25 de minute, din cauza problemei apărute. Repriza a fost una de luptă, iar în partea a doua a acesteia a plouat din nou torențial, la fel cum s-a întâmplat pe tot parcursul primei reprize. Atacantul Carlos Fortes, jucător introdus pe teren în minutul 62 de tehnicianul Mihai Teja, s-a dovedit a fi omul decisiv pentru formația sa. După ce o minge șutată de acesta a trecut la o palmă de bara transversală, în al treilea minut al prelungirilor acesta a avut o execuție de excepție, iar șutul său cu stângul din marginea careului de 16 metri s-a oprit în plasa porții adverse. 


Debut perfect

Atacantul Carlos Fortes a avut parte de un debut perfect la Mediaş. Jucătorul în vârstă de 23 ani cu origini în Insulele Capului Verde, dar care deţine şi cetăţenie portugheză, a marcat un gol decisiv pentru formaţia sa în prelungirile partidei. „Am încercat să joc bine şi este foarte bine că am înscris. Am avut spaţiu şi am vrut să dau la poartă. Obiectivul meu este să ajut echipa. Pe primul loc este echipa, apoi contez eu. Sarcina mea este într-adevăr să înscriu. Îmi place să joc, am o tehnică bună, am un şut bun. Deşi cu piciorul drept şutez cu mai multă forţă, pot şuta şi cu stângul”, a mărturisit Fortes.
    Trimite prin e-mail