vineri, 29 iunie 2018

Publicat la 6/29/2018 07:09:00 a.m. de Anonim

Viziune pentru muzeu! Arhitectul Arnold Knall aduce în atenția publicului un proiect de suflet


În această după-amiază, de la ora 17.00, va avea loc prezentarea proiectului intitulat „Salvarea patrimoniului săsesc din zona Târnavei Mari, relocarea și extinderea Muzeului Municipal Mediaș”. Acesta este realizat de către arhitectul medieșean Arnold Knall. Prezentarea proiectului din cadrul evenimentului care va fi găzduit de Muzeul Municipal Mediaș va fi realizată de Mihaela Paul, arhitectul șef al municipiului de pe Târnava Mare. Arnold Knall este absolvent al Facultății de Arhitectură și Urbanism Cluj-Napoca.


Alex PÎNTEA

Knall a pregătit o expoziție care, sub formă de desene și machete, prezintă lucrarea sa de diplomă cu tema „Salvarea patrimoniului săsesc din zona văii Târnavei Mari. Relocarea şi extinderea Muzeului Municipal Mediaş”. De asemenea, sub forma unei broșuri, acesta prezintă disertația „Exponate. Expoziții. Muzee. Strategii pentru spațiul muzeal dedicat obiectelor cu caracter religios”. Ambele lucrări pornesc de la ideea salvării patrimoniului mobil al Bisericii Evanghelice din zona Mediaşului, prin adăpostirea lui în Muzeului Municipal Mediaş. Această propunere satisface mai multe nevoi. În primul rând, este vorba de salvarea de la distrugere și furt a patrimoniului săsesc, apoi expunerea unor elemente din acest patrimoniu, prea puțin cunoscut, profilarea mai clară a Muzeului Municipal Mediaș, respectiv asigurarea unui spațiu adecvat instituției de cultură.

Obiectivele expoziției

Lucrările prezentate aduc împreună problema conservării patrimoniului mobil al Bisericii Rvanghelice din Mediaş și împrejurimi şi problema spaţiului de expunere a muzeului. Knall prezintă o viziune pentru viitorul amândurora. Această viziune este reprezentată de un proiect pentru un nou sediu al Muzeului Municipal Mediaș, care să aibă amploarea necesară de a adăposti nu numai colecția actuală a instituției, dar și patrimoniul mobil menționat mai sus. Expoziția își propune în egală măsură să atenţioneze publicul în legătură cu valoarea patrimoniului mobil din zona Mediaşului şi cu starea actuală a expunerii lui în Muzeul Municipal Mediaş, să prezinte administratorilor patrimoniului şi administraţiei locale o viziune pentru patrimoniul mobil din zona Mediaşului şi pentru spaţiul expoziţional al Muzeului Municipal, dar și să transforme o lucrare academică, teoretică şi ipotetică într-o contribuţie utilă pentru societate, implicit să aducă împreună părţile interesate şi să deschidă un dialog.


Absolvent de arhitectură

Arnold Knall este un tânăr medieșean absolvent al Facultății de  Arhitectură și Urbanism din Universității Tehnice Cluj Napoca. În perioada 2015-2017, acesta a lucrat ca desenator tehnic/arhitect la o firmă specializată din Cluj-Napoca, iar sarcina sa principală a fost proiectarea unor clădiri de locuințe din Germania. Din vara anului trecut, Knall este arhitect la o altă firmă specialitată și proiectează în toate fazele obiecte de arhitectură la scări diverse: amenajări interioare, amenajări pentru evenimente, case unifamiliale, intervenții pe monumente istorice.
    Trimite prin e-mail