vineri, 29 iunie 2018

Publicat la 6/29/2018 07:02:00 a.m. de Anonim

Trofeul Carpaților


Municipiul Mediaș va găzdui, în premieră, sâmbătă și duminică, o întrecere de Rogaining.


Alex PÎNTEA

Clubul Sportiv Transylvania Rogaining, în parteneriat cu Dafora SA și Primăria Mediaș, organizează în perioada 30 iunie - 1 iulie cea de-a doua ediție a competiției Carpath Rogaining Trophy. Practic, este vorba de cel mai important maraton de orientare din inima Transilvaniei, care se va desfășura pe un areal de 160 km pătrați și va avea două curse, de 4, respectiv 24 ore. Centrul de concurs va fi la Ferma Trei Stejari, din cadrul complexului hotelier Binder Bubi din Mediaș.


Concurs de orientare

Carpath Rogaining Trophy este o competiție de lungă distanță, având la bază orientarea. În cadrul acesteia, echipe formate din 2 - 5 persoane primesc o hartă topografică detaliată cu zona care trebuie explorată, o busolă, un fluier pentru situații de urgență și un stick electronic, cu scopul de a găsi cât mai multe checkpoint-uri, pentru a strânge cât mai multe puncte, într-o perioadă de timp de 24 ore. Fiecare checkpoint va avea o valoare în puncte, valoare alocată pe baza unei combinații dintre distanță și gradul de dificultate.


Terenul de concurs

Suprafața totală pe care se va desfășura competiția cuprinde localitățile Biertan, Richiș, Buzd, Moșna, Nemșa, Ațel și Dupuș. Caracteristicile terenului de concurs sunt foarte variate, de la culturi de cereale și podgorii cu viță de vie în partea inferioară a văilor, pomi fructiferi în zonele limitrofe ale localităților, cât și pe anumite dealuri, alternând cu zone de pășune și poieni fără vegetație, păduri de salcâm, stejar și fag, precum și mici zone cu pin și molid. Diferența de nivel a terenului de concurs este de 320 metri, de la 296 la 616 metri altitudine.


Concurenți din străinătate

Competiția de anul acesta va reprezenta, pentru România, prima întrecere internațională de Rogaining, unde sunt invitate echipe din toate țările afiliate la Federația Internațională de Rogaining. Până în prezent, s-au înscris concurenți din Letonia, Ucraina, Finlanda, Rusia, Italia, Republica Moldova și România. În paralel, va fi organizată și o competiție de 4 ore, unde sunt așteptate echipe care vor să descopere această disciplină sportivă și să se bucure de o zi plină de aventură.
    Trimite prin e-mail