miercuri, 20 iunie 2018

Publicat la 6/20/2018 05:49:00 p.m. de Anonim

Sărbătoarea portului popular


Ziua Universală a Iei va fi sărbătorită și anul acesta la Mediaș. Duminică, vor fi organizate două evenimente dedicate acesteia, unul în zona de agrement Greweln, iar cel de-al doilea la Muzeul Gazelor Naturale.

Primăria Mediaș va organiza un eveniment pe 24 iunie la Hanul Greweln. Acesta va cuprinde ateliere și expoziții tematice, un spectacol de muzică populară și un concert de fanfară. Programul artistic va fi susținut de Costel Popa, Cosmina Fulea, Ansamblul Purtata și fanfara Formusika din Sibiu.
Un alt eveniment prilejuit de sărbătorirea Zilei Universale a Iei va avea loc la Muzeul Gazelor Naturale. Astfel, duminică, între orele 13.00 și 16.00, medieșenii sunt așteptați să ia parte la o manifestare care se va desfășura în jurul personalității Reginei Maria a României, o veșnică îndrăgostită și promotoare a portului popular. În Anul Centenarului, evenimentul va fi astfel înnobilat cu o expoziție de straie alese din colecția personală a Ligiei Pop. Programul evenimentului va cuprinde, pe lângă vernisajul acestei expoziții, un recital al grupului folk Motto, ateliere pentru copii și tradiționala decernare a titlului SânzIAna 2018. Organizatorii evenimentului sunt „Straie Alese - Ligia Pop“, Muzeul Gazelor Naturale, „Pledoarie pentru Ie“, „Șezătoare Mediaș“ și „I Love Mediaș“. (A.P.)
    Trimite prin e-mail