marți, 26 iunie 2018

Publicat la 6/26/2018 03:17:00 p.m. de Anonim

Sărbătoarea Coroanei



Elevii Școlii Gimnaziale „Hermann Oberth“ din municipiul Mediaș au participat la Sărbătoarea Coroanei din comuna Axente Sever.

Evenimentul a avut loc duminica trecută. În cadrul acestuia, trupa de dansuri populare germane a Școlii Gimnaziale „Hermann Oberth“ a prezentat dansuri sub coordonarea profesorului Emilia Muntean, iar elevii clasei a II-a, coordonați de profesorul Monica Lup, au interpretat cântece de voie bună. De asemenea, artiștii Mario Lup și Iancu Băcilă au expus lucrări de artă plastică, iar copiii prezenți au avut parte de un atelier de creație sub îndrumarea celor doi artiști. La sărbătoarea din Axente Sever a mai participat corul din localitate, dar și corul de la biserica evanghelică Sf. Margareta din municipiul de pe Târnava Mare.
Sărbătoarea Coroanei sau Kronenfest, în forma actuală, se trage dintr-o tradiție foarte veche, probabil din perioada precreștină, atunci când localnicii celebrau frumusețea naturii. În zilele noastre, Kronenfest a devenit o ocazie pentru a-i mulțumi lui Dumnezeu, Creatorul tuturor lucrurilor. Kronenfest este una dintre cele mai importante sărbători ale sașilor din Transilvania și ultima petrecere mare înainte de începerea recoltelor. (A.P.)
    Trimite prin e-mail